Ulven kommer: Angriber oftest ved Holstebro

Ulven angreb 20 gange i løbet af 2017, og langt de fleste af angrebene var nær Holstebro.

Den er efterhånden frygtet og berygtet, ulven, og den deler vandene som ingen andre. Efter at have været væk fra Danmark i 200 år, blev den i år 2012 igen set på dansk jord. Her fandt man en død ulv i Thy.

Siden dens tilbagekomst til Danmark står bag 56 bekræftede angreb, men den har været mistænkt for langt flere.

År20132014201520162017
Antal udrykninger2035411494
Bekræftede ulveangreb11136620
Udbetalt erstatning i kroner12.40013.40017.60016.95094.556
Kilde: Miljøstyrelsen

Opgørelsen er dog kun gjort op til midt i december 2017.

Ifølge Annette Samuelsen, der er kontorchef hos Miljørstyrelsen, er langt de fleste angreb det seneste år sket i nærheden af Holstebro.

Det er da også i den umiddelbare nærhed, der i sommeren 2017 blev spottet en ulv med et kuld på otte unger.

Storålam er hårdt ramt

Storålam, som ligger ved Holstebro, er da også hårdt ramt af ulveangreb. De har ad flere omgange fået bekræftet, at en ulv har dræbt nogle af deres får.

Natten til fredag var den så gal igen, da fåreavler Jørgen Blazejewicz vågnede op til en besked om, at 18 får var dræbt i løbet af natten. Det er dog endnu ikke bekræftet, at det er en ulv, der står bag nattens angreb.

quoteDet er første gang, vi har set et så omfattende angreb

Annette Samuelsen, Kontorchef, Miljøstyrelsen

- Vi er fuldt ud opmærksomme på det meget omfattende og alvorlige angreb hos Storålam. Det er første gang, vi har set et så omfattende angreb og forstår fuldt ud, at det er en rystende oplevelse for husdyrholderen.  Naturstyrelsen har i dagens løb været på ejendommen og har undersøgt angrebet, og vi er i fuld gang med at indhente de oplysninger om de nærmere omstændigheder, som vi skal bruge for - i dialog med husdyrholderen og Naturstyrelsen- at tage stilling til, hvordan fremtidige angreb af denne karakter bedst vil kunne forebygges, og om der i eventuelt det konkrete tilfælde har været tale om en problemulv, skriver Annette Samuelsen, kontorchef hos Miljøstyrelsen, til TV MIDTVEST.

Angrebet bliver nu undersøgt af en vildtkonsulent.

Vildtkonsulent Jens Henrik Jakobsen undersøger et af de dræbte får.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST
Tema

Ulven er tilbage