Ulven har taget 83 får hos Morten - han savner handling

Gang på gang på gang har Morten Thøgersen måtte finde sine får dræbte og skambidt. Han savner politisk handling.

Frustrationen lyser ud af fåreavler Morten Thøgersen. Syv gange har han haft besøg af det, som han mener, er en ulv. Fire gange har DNA bekræftet hans mistanke. 

Senest i går, lørdag, var den gal igen. Denne gang mistede Morten Thøgersens 24 drægtige får, og den plagede fåreavler er ikke i tvivl om, at det igen er ulven, der har været på spil. 

- Jeg kommer ud til døde dyr, der ligger spredt over en hel mark. Jeg vidste ikke helt, hvor jeg skulle starte og slutte igen, siger Morten Thøgersen, der i går fandt de skambidte får på sin mark mellem Nissum Fjord og Ulfborg.

- Jeg tænkte: Åh nej, ikke igen. Kan det ikke snart få en ende? Man kan snart ikke sove for det om natten. Det er en plage, fortsætter han.

De mange besøg fra ulven har kostet Morten Thøgersen i alt 84 får plus de lam, som stadig var i maven på de får, der i går blev taget af ulven. 

Kræver handling

Derfor mener fåreavleren også, at det er på høje tid, at politikerne handler på sagen. 

- Der sker for lidt politisk handling. Det er gået i stampe. De politikere, der siger noget, gør ikke mere ved det. Der er for lidt handling, siger Morten Thøgersen. 

quoteDer kommer jo nogen og ødelægger mit livsværk.

Morten Thøgersen, fåreavler

- Jeg synes ikke, jeg skal stå alene med et her. Jeg synes simpelthen ikke, det er i orden. Jeg er vildt skuffet over miljøstyrelsen og den måde, de behandler os på. Der er ingen hjælp kun modstand, fortsætter han. 

Morten Thøgersen har søgt om at få ulvesikret hegn, og han har også selv sat det hegn op, som han har fået bevilliget. Dog rækker det ikke til at dække alle de arealer, han har får på.

- Jeg synes, der er for mange ulve til det lille land, vi har. Det er som om, at det skal være et menneske, der bliver bidt, før der sker noget, siger han.

- Jeg kan ikke være i fred

Morten Thøgersen har været fåreavler i ti år. Men de mange angreb slider.

- Jeg går stærkt og overvejer, om det er værd at blive ved med at være fåreavler. Jeg ville gerne være fri for det her, for det er ikke til at holde ud, siger han.

- Der kommer jo nogen og ødelægger mit livsværk. Jeg kan ikke være i fred, fortsætter han.

I september besøgte TV MIDTVEST også Morten Thøgersen. 

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Natur.