Ulvedrab: Datoen for ankesagen mod 66-årig er nu sat

Ulvedrabet ved Ulfborg skal for Landsretten i Viborg den 26. og 27. februar. Den 66-årige mand vil frifindes. Anklageren går efter hårdere straf.

April: En ung hundhulv bliver skudt på en mark ved Ulfborg. En 66-årig mand fik 40 dages betinget fængsel i danmarkshistoriens første retssag om ulvedrab. Ankesagen skal for retten i februar. Foto: TV2

Datoen er nu sat i ankesagen mod den 66-årige mand fra Ulfborg, som i sensommeren sidste år blev idømt 40 dages betinget fængsel for at skyde en hunulv på en mark lidt øst for Ulfborg.

Der er afsat to retsdage til ankesagen i Landsretten i Viborg den 26. og 27. februar. Det oplyser Vestre Landsret til Landbrugsavisen.dk.

Læs også Søn til dømt for ulvedrab bliver ny formand for ulvekritisk forening

Vidne tippede politiet

Det var om eftermiddagen den 16. april, at fik politiet den opsigtsvækkende anmeldelse. Et vidne ringede ind, fordi vedkommende havde set en 66-årig mand fra lokalområdet skyde en ulv ved en mark på Troldtoftvej cirka 13 kilometer øst for Ulfborg. Vidnet så gerningsmanden komme kørende i bil, standse op og affyre et skud - i mens han sad i bilen - inden han kørte væk fra stedet igen. Og kort efter blev hunulven fundet dræbt på marken.

00:23

Nedskydningen af ulven blev filmet. Her kan du se, hvad der skete på marken tilbage i april 2018. Amatøroptagelser: DR/Ulla Pipaluk Zobbe og Lars Lorentsen

Luk video

Senere fulgte en retssag og ikke mindst en offentlig debat om, hvorvidt den 66-årige var en helt eller en kujon.

Den retslige dom faldt i byretten i Herning 28. september, og 9. oktober meldte den dømte ud, at han ville anke dommen til landsretten med henblik på at blive frifundet.

02:55

66-årig mand fra Ulborg har i historisk retssag fået 40 dages betinget fængsel for at skyde en ulv

Luk video

Anklagemyndigheden går efter hårdere straf

Men ikke længe efter meldte anklagemyndigheden ud, at også de ankede dommen med det formål at få skærpet straffen.

Der er altså endnu engang lagt op til en retssag, hvor fronterne er trukket klart op, når ankesagen kører ved Landsretten i Viborg i slutningen af februar.

Læs også Tiltalt for ulvedrab: Jeg følte mig truet

Udover den betingede fængselsstraf fik den 66-årige også konfiskeret sin riffel, ligesom han skulle betale sagens omkostninger.

Den 66-årige mand fik ikke frataget sit jagttegn. Senere valgte Dansk Jægerforbund dog selv at smide manden ud af forbundet.

02:03

Steffen Troldtoft fra Liberal Alliance trak sit folketingskandidatur på baggrund af sagen om ulvedrabet, der skete på hans mark øst for Ulfborg.

Luk video

Læs også 66-årig vil frifindes for ulvedrab