Ulla Tørnes: Jeg glæder mig til at arbejde for Esbjerg

Uddannelses- og Forskningsminister Ulla Tørnæs (V) vender tilbage som folketingskandidat i Esbjerg Bykreds. Det skriver JyskeVestkysten.

UllaT.jpg

Kredsbestyrelsen i Venstre i Esbjerg Kommune har indstillet uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs som partiets folketingskandidat for Esbjerg Bykreds. Det skriver JydskeVestkysten

Dermed afløser Ulla Tørnæs den tidligere kandidat, Jesper Juul Larsen, der er formand for Sydvestjysk Fiskeriforening. Indstillingen af  Ulla Tørnæs skal nu bekræftes på et opstillingsmøde den 9. maj på Hotel Britannia.

Ifølge Henning Kirk, der er formand for kredsbestyrelsen, har bestyrelsen haft tre kandidater til samtale, hvoraf Ulla Tørnæs, blev vurderet som den stærkeste.

- Ulla er en meget stærk kandidat, som, vi ved, trækker mange stemmer, og som i dag har en væsentlig ministerpost. Hun er en kendt person i Esbjerg og på Fanø. Hun har rødder i byen, og kender den, siger han til JyskeVestkysten.

 

Ulla Tørnæs er 53 år og bor i dag i Holstebro. Hun er dog oprindelig fra Esbjerg, hvor hun fra 1994 til 2012 var kredsens folketingsmedlem.

I 2012 valgte hun efter 17 år i Folketinget at skifte Borgen ud med borgmesterposten i Holstebro Kommune. Det lykkedes dog ikke, og Ulla Tørnæs blev i 2014 valgt til Europa-Parlamentet med 136.388 personlige stemmer.

Lars Løkke Rasmussen bød for et par måneder siden Ulla Tørnæs velkommen på sit ministerhold, og dermed kan hun nu kalde sig folketingskandidat i sin gamle kreds.

- Jeg er rigtig glad og stolt over, at jeg blev kontaktet af partier i Esbjerg umiddelbart efter, at jeg var udpeget som minister, og jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde for Esbjerg i Folketinget, siger hun til JyskeVestkysten.