Uhyggeligt anklageskrift: Søn mishandlede mor

Retten ved Holstebro tager inden længe hul på en uhyggelig sag. En 40-årig mand fra Holstebro står tiltalt for mishandling af sin delvist lammede mor og for voldtægt af sin ekskæreste.

Anklageskriftet mod en 40-årig mand fra Holstebro, tegner et billede af en hverdag med vold, trusler og psykisk terror begået mod hans egen mor over en periode på syv måneder. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer efter at have fået aktindsigt i sagen.

Den tiltalte er søn til den ældre dame, der i en periode fra juli sidste år og frem til marts, blev både slået og truet gentagne gange. Ganske som den 40-årige søn også er tiltalt for "flere gange at have taget fat om hendes overkrop, arme og hoved og rusket hende, flere gange at have klemt hårdt om hendes næse, flere gange at have presset hårdt mod hendes ansigt, mens hun bar maske til behandling af søvnapnø," som det i følge Dagbladet hedder i anklageskriftet.

Derudover er han tiltalt for også at have truet moderen med at vikle hendes hejselift rundt om halsen på hende og hejse hende op, så hun blev kvalt.

Vold mod ekskærester Den 10. marts i år fik mishandlingen en ende, da den 40-årige mand blev anholdt og varetægtsfængslet.

Men under den videre efterforskning er det også kommet frem, at den anklagede mand også blevet tiltalt for at have voldtaget sin daværende kæreste tre gange. Den 40-årige mand har angiveligt fastholdt ekskæresten, taget kvælertag og slået hende flere steder på kroppen, mens han har voldtaget hende.

Derudover er han tiltalt for yderligere grov vold mod den tidligere kæreste - blandt andet for at bide hende i ansigtet og for at have løftet hende op, mens han tog halsgreb på hende - samtidig med at han truede hende til tavshed.

Nægter sig skyldig

Sagen er berammet til at komme for retten over tre dage fra den 28. til den 30. september. Den 40-årige mand nægter sig skyldig i anklagerne.

Manden, der har siddet varetægtsfængslet siden marts, er blevet mentalundersøgt og fundet egnet til almindelig straf.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.