Uheldig faldskærmsudspringer: Rart at få luft under vingerne

For første gang siden en nærdødsoplevelse i maj sprang Michael Ellegaard i dag i faldskærm igen.

Det var nær gået helt galt, sidste gang Michael Ellegaard dyrkede sin store hobby - faldskærmsudspring. 

I begyndelsen af maj sprang han som sædvanligt på Lindtorp Flyveplads ved Holstebro, men noget gik ikke som det skulle. Kort efter klokken 20 onsdag den 3. maj blev den 45-årig faldskærmsudspringer viklet ind i en snor og hang fast under flyet i 2,5 kilometers højde.

Det lykkedes på nærmest mirakuløs vis for piloten Leif Johannsen at lande flyet, uden at den 45-årige mand kom til skade. I dag var Michael Ellegaard så i luften igen - for første gang siden ulykken. 

- Det var en fantastisk oplevelse. Det var rart at få lidt luft under vingerne igen, fortæller Michael Ellegaard.

Den uheldige episode tilbage i maj har altså ikke afskrækket ham fra at springe ud højt oppe under skyerne.

- ​Jeg lavede den aftale med mig selv i ambulancen på vej til Herning, at det ikke var den dag, at jeg skulle tage beslutning om det. I første omgang var det vigtigt at få kroppen til at hele, og når den så var på plads, så kunne vi snakke om næste step. Jeg havde da et ønske om, at jeg skulle springe igen, mens jeg kørte i ambulancen, så ønsket har hele tiden været der. Og så er jeg da bare glad for, at modet ikke svigter mig, når jeg står deroppe, fortæller faldskærmsudspringer, der i dag tog to spring ved flyvepladsen. 

Var ikke bange

Når Michael Ellegaard i dag tænker tilbage på den aften i maj, hvor det var lige ved at gå helt galt, husker han det ikke som om, at han var bange. 

- Det lyder måske naivt, men det var jeg egentlig ikke. Jeg var måske den første, der havde tanken, at jeg ikke kom fri, så vi skulle lande sammen. Jeg vidste så ikke lige helt, hvad det egentlig betød at blive landet, men selve landingen gik jo faktisk rigtig fint, siger han. 

Men hvad er det lige, man tænker på, mens man hænger under en flyvemaskine i flere kilometers højde i over en time? 

- Jeg har sikkert tænkt mange tanker. Men egentlig ikke så mange dystre, som mange måske forventer og har spurgt mig til. Primært tænkte jeg på, at jeg hang i en træls situation, og hvad kan jeg gøre for at afhjælpe det. Senere hen fandt jeg jo så ud af, at det her ikke var noget, jeg kunne klare selv. Det skulle jeg have hjælp til. Og så hang jeg jo fint og kunne se, hvad der var gang i nede på jorden, så jeg havde en rimelig god fornemmelse for, hvad planen var.

I dag blev piloten og faldskærmsinstruktøren, der hjalp Michael Ellegaard sikkert ned på jorden igen, hyldet af Holstebro Politi. 

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.