Udrykningskøretøj involveret i ulykke i Holstebro

Fire biler har tirsdag eftermiddag været involveret i en alvorlig ulykke i Holstebro – en mand er i kritisk tilstand.

Én person er i kritisk tilstand, efter en alvorlig ulykke på Nybo Bakke i Holstebro. Foto: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

Opdateret kl. 13.06

Vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Lars Even, fortæller til Ritzau: - Der er en mistanke om, at han måske har fået et ildebefindende, hvilket så har ført til ulykken. Det kan vi dog ikke sige noget endeligt om endnu.

Opdateret 12. juni kl. 08.40

Politiet fortæller tirsdag morgen, at den 64-årige mand i falck-bilen, som blev fløjet på sygehuset, nu er i stabil tilstand.

Ved firetiden tirsdag eftermiddag var fire biler involveret i en alvorlig ulykke på Herningvej ved Nybo Bakke i udkanten af Holstebro.

Et udrykningskøretøj var på vej til at assistere ved en anden ulykke på Holstebromotorvejen, og da den med fuld fart kører over i modsatte kørebane, i sydgående retning, rammer den en modkørende bil, som er på vej ind mod Holstebro. I følge vagtchefen ser hændelsesforløbet således ud:

Den 65-årige mand i udrykningskøretøjet (part 1) er blevet fløjet på sygehuset, og han er i kritisk tilstand.

Rene Pagh, vagtchef, Midt- og Vestjyllands Politi

Udrykningskøretøjet (part 1) rammer en modrørende bil (part 2), som så også rammer en modkørende bil (part 3). Part 1 rammer igen en anden bil (part 4), og det sammenstød får part 1 til at fortsætte direkte ind i et træ, som vælter ned over vejbanen.

- Den 64-årige mand i udrykningskøretøjet (part 1) er blevet fløjet på sygehuset, og han er i kritisk tilstand, siger Rene Pagh, vagtchef, Midt- og Vestjyllands Politi.

Læs også Holstebromotorvejen spærret på grund af to ulykker

Personerne i de tre andre biler er også kommet til skade. Part to og tre er kommet på sygehuset, og part fire er kommet på skadestuen.

Nybo Bakke er spæret i begge retninger, og lige nu er en bilinspektør på stedet, fordi ulykken er af så alvorlig karakter.

- Al det vand har gjort, at vejen har været ufattelig glat. Og da udrykningskøretøjet rammer træet, som så vælter, spærrer det også meget for trafikken, siger Rene Pagh, vagtchef, Midt- og Vestjyllands Politi.

02:43

En mand er i kritisk tilstand efter, at han i eftermiddag var involveret i bare en ud af flere episoder i trafikken omkring Holstebro.

Luk video

Sådan skal du køre, når der er meget vand på vejene:

Er der vand på vejene, er der risiko for akvaplaning, og her har Vejdirektoratet formuleret råd til at sikre, at bilen holder sig på vejen.  
 
• Du må ikke forsøge at bremse 

• Du skal slippe speederen, træde koblingen i bund og styre fremad i kørselsretningen
 

Du skal, med andre ord, køre på samme måde som du ville gøre på en isglat vej om vinteren. 


Akvaplanning er et fænomen, der opstår, når det regner stærkt, og der falder så meget regnvand på kørebanen, at vandet ikke kan nå at løbe af.  


Der samler sig typisk store søer af vand på eller i kanten af kørebanen, som bilen kan kure henover, som om den havde fået skøjter på.


DMI er også klar med gode råd omkring akvaplaning, og her er anbefalingen også at lade bilen passe sig selv i det øjeblik, det sker: "Blandt alle med kendskab til akvaplaning er der almindelig enighed om, at hvis bilen begynder at akvaplane, skal man træde koblingspedalen i bund, slippe speederen, holde rattet stille og lade være med at træde på bremsen. Koblingspedalen skal holdes i bund, til man er vel ud af akvaplaningen," lyder det i anbefalingen.