Udlover stor dusør: Ved du noget om branden på Borbjerg Mølle Kro?

Politiet har endnu ikke fundet frem til gerningsmanden bag branden på kroen. Nu udlover forsikringsselskabet en stor dusør.

Kroen brændte ned i sommeren 2021.
Kroen brændte ned i sommeren 2021.
Foto: Morten Løvig Nielsen, TV MIDTVEST

100.000 kroner. 

Så mange penge er der på højkant til den person eller de personer, der kan hjælpe politiet med at opklare branden på Borbjerg Mølle Kro. 

Pengene stammer fra forsikringsselskabet Købstædernes Forsikring, der har valgt at udlove dusøren til den eller de personer, der kan komme med oplysninger om, hvem der står bag den påsatte brand på kroen.

- Både vi i Købstædernes Forsikring samt de lokale i området omkring møllen har en stor interesse i, at gerningsmanden til branden bliver fundet, siger Torben Bidstrup, der er skadedirektør hos forsikringsselskabet Købstædernes Forsikring, i en pressemeddelelse, der er udsendt af Midt- og Vestjyllands Politi.

Ejer: Forventer useriøse oplysninger 

Ejerne af kroen fik i onsdags beskeden om, at politiet snart ville offentliggøre, at forsikringsselskabet ville udlove en dusør. 

Og den besked vakte begejstring hos en af ejerne, Mark Harpøth.

- Hvis det kan bringe noget frem, som kan gavne os, så vil vi være taknemmelige. Vi krydser fingre for, at det lykkes, siger han.

Alligevel tør medejeren ikke håbe på for meget, han tror nemlig, at der er gået for lang tid.

- Jeg har svært ved at tro, at der kommer nye oplysninger efter så lang tid. Måske der kan komme rigtige mange af de samme oplysninger, som politiet allerede kender til. Og så tror jeg, der vil komme en del useriøse oplysninger, siger Mark Harpøth. 

Malene og Mark Harpøth ejer Borbjerg Mølle Kro sammen med et andet par: Ashli Williamson og Bjørn Bitsch
Malene og Mark Harpøth ejer Borbjerg Mølle Kro sammen med et andet par: Ashli Williamson og Bjørn Bitsch
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Har svært ved at komme videre

Den kendte kro brændte ned natten til 12. juli 2021. 

Her opdagede en gruppe unge mennesker, at flammer stod ud fra kroen. De valgte derfor at nærme sig den historiske kro. Da det stod klart, at ilden havde fat i bygningerne, slog de alarm og ringede til politiet og kroens ejer.

Det lykkedes dog ikke for brandfolkene, at redde de gamle bygninger, og allerede få dage efter lød det fra de foreløbige undersøgelser, at politiet vurderede, at der var tale om en påsat brand.

Man efterlyste derfor vidner, men mere end et år efter har politiet fortsat ikke fundet frem til gerningsmanden. 

Politiet håber nu, at en dusør kan få flere vidner til at melde sig.

- Det er altid en meget alvorlig sag at sætte ild til fast ejendom, og i det her tilfælde peger alting på, at branden på Borbjerg Mølle Kro har været påsat. 

- Derfor håber vi også, at dusøren kan få folk til at henvende sig til os, hvis de sidder inde med viden om den påsatte brand, siger Torben Ladefoged, der er fungerende politikommissær i efterforskningsafdelingen hos Lokalpolitiet i Holstebro, i pressemeddelelsen.

Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4, hvis man har oplysninger om branden.