Uddannelsescenter nedlægger 20 stillinger

Elevtallet falder efter den nye erhvervsskolereform, og derfor fyrer Uddannelsescenter Holstebro nu 20 medarbejdere.

Uddannelsescenter Holstebro er i gang med en omfattende fyringsrunde. Omkring 20 stillinger skal nedlægges som direkte konsekvens af det nye karakterkrav til erhvervsuddannelserne, hvor man skal have minimum 02 i dansk og matematik.

Karakterkravet har fået elevtallet til at falde drastisk, og det betyder færre penge i kassen. Uddannelsescentret skal spare omkring 10 mio. kroner.

- Vi har 165 færre elever på erhvervsuddannelserne i år. Det er en alvorlig sag, som betyder, vi skal tilpasse vores medarbejderstab. Det betyder også, at vi ikke uddanner så mange faglærte, som vi plejer. Jeg frygter, at vi så ikke kan levere nok faglært arbejdskraft til erhvervslivet, siger Ann Østergaard, direktør på Uddannelsescenter Holstebro.

Mangel på arbejdskraft

Overfor TV MIDTVEST pegede erhvervslivet i fredags på en stigende mangel på arbejdskraft i flere brancher.

- Det her er både produktionsmedarbejdere, altså de faglærte, men det er også ingeniører, it-medarbejdere. Det er de tilbagemeldinger, jeg får fra vores medarbejdere, som er svære at rekruttere. Og det er kritisk for vores virksomheder og for den vækst, vi alle sammen gerne vil have i vores samfund, siger Kenneth Mikkelsen, direktør for erhvervsrådet i Herning og Ikast-Brande.

Annette Lind (S), medlem af Børne- og Undervisningsudvalget, deler ikke bekymringen for det nye karakterkrav til erhvervsuddannelserne.

- Alt for mange unge mennesker startede på en erhvervsuddannelse, men gennemførte den ikke. Derfor blev vi nødt til at skærpe nogle ting. Der skal være et vist fagligt niveau, og på den måde håber vi at kunne forhindre, at så mange falder ud af systemet. Reformen er ny, og derfor skal vi se på det som en begyndelsesfase, siger Annette Lind.

I 2012 var der et frafald på 48 procent på erhvervsuddannelserne.

I videoen kan du se indslaget om besparelserne på UCH.

UCH i Holstebro nedlægger 20 stillinger i kølvandet på erhvervsskolereformen og frygter følgerne for erhvervslivet:

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Uddannelse.