Ubudne gæster straffes for vold til 16-års fødselsdagsfest

Retten i Horsens har idømt fem unge fængselsstraffe for grov vold til en fødselsdagsfest i Hedensted. Fire af de unge bor i dag i Midt- og Vestjylland.

Fem unge er blevet idømt fængselsstraffe for at have begået grov vold til en 16-års fødselsdagsfest i Hedensted. Det besluttede Retten i Horsens tirsdag, oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge Horsens Folkeblad kender de fem dømte hinanden fra Horsens, men har i dag bopæl i henholdsvis Horsens, Herning, Holstebro og Hjerm. De fik ubetingede fængselsstraffe på mellem fem og ti måneders fængsel.

Ifølge Horsens Folkeblad er de fem dømte kendt af politiet og har tidligere straffe for vold, afpresning, tyveri og hæleri. De har udbedt betænkningstid i forhold til, om de vil anke dommene. 

De fem unge på 17 og 18 år var ikke inviteret til festen, men de dukkede alligevel op 27. maj i år. Den 16-årige, der holdt festen på en privat adresse, og en anden 16-årig bad flere gange de ubudne gæster om at forlade festen. Det nægtede gruppen dog.

Den 16-årige begyndte at diskutere med en af de fem, og det endte med, at de fem skubbede den 16-årige omkuld, hvorefter de slog og sparkede ham adskillige gange på kroppen og i hovedet. Også en 16-årig pige blev slået, da hun forsøgte at lægge sig imellem en af de fem og den 16-årige. Pigen har fået en varig synsskade efter flere knytnæveslag i hovedet.

Den ene dømte, der har syrisk baggrund, idømmes en "advarsel" i henhold til udlændingeloven. Det betyder, at han ikke bliver udvist, men at han er blevet advaret om, at han risikerer en udvisning, hvis han fortsætter med at begå kriminalitet.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.