Uagtsomt manddrab: Betinget fængsel og dagbøder til sosu'er

De to sosu-assistenter, der har været tiltalt for at være skyld i den 88-årig Jørgen Jensen fra Holstebros død, er i dag blevet idømt betinget fængsel og dagsbøder.

Retten i Aarhus afsagde fredag dom over to sosu-assistenter i sagen om et dødsfald på plejehjemmet Sifsgård i Åbyhøj i Aarhus.

De to sosu-assistenter har været tiltalt for at være skyld i den 88-årig Jørgen Jensen fra Holstebros død. Jørgen Jensen, der har været faglærer på Holstebro Tekniske Skole i mere end 25 år, boede, da han døde, på plejehjemmet Sifsgård i Åbyhøj - en forstad til Aarhus.

Efter en operation havde han stærke smerter, som de to sosu-assistenter ville hjælpe ham med at lindre. Den ene af sosu-assistenterne - en i dag 33-årig kvinde - knuste nogle smertestillende piller og opløste dem i noget saltvand. Med hjælp fra den anden sosu-assistent - en nu 27-årig kvinde - sprøjtede hun væsken direkte ind i manden blodårer.

De blev begge kendt skyldige i uagtsomt manddrab. Den 33-årig kvinde er idømt en straf på 20 dagbøder på hver 400 kroner, mens en 27-årig skal 20 dage i fængsel. Fængselsdommen er gjort betinget med en prøvetid på et år.

Der er tale om milde straffe i forhold til, hvad anklagemyndigheden havde krævet. Anklageren havde slået til lyd for tre måneders ubetinget fængsel.

- Det centrale er, at de tiltalte er fundet skyldige. Vi er tilfredse med, at det slås fast, at en sundhedsperson har pligt til at sige fra overfor ting, man ikke er oplært i. Men så har retten så valgt at tolke anderledes på strafudmålingen, siger senioranklager Rikke Hyttel.

Anklagemyndigheden tager derfor betænkningstid i forhold til en eventuelt anke. Det samme gør begge forsvarere. Men ingen af dem lægger skjul på deres tilfredshed med de milde straffe.

- Det var den lavest mulige sanktion i denne situation, siger Karsten Isager, forsvareren for den 33-årige sosuassistent.

- Det er et godt resultat i betragtning af anklagers krav om tre måneders ubetinget fængsel, siger den 27-åriges forsvarer, Henrik Garlik.

De dømte skal betale en erstatning på godt 20.000 kroner til den afdødes pårørende.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.