Tyskerne er strømmet til vestkysten trods regn

Trods en dårlig sommer er der udsigt til, at 2015 og 2016 kan blive rigtigt gode år for feriehusudlejerne. Den kolde og regnfulde sommer har tilsyneladende ikke mindsket de tyske turisters appetit på sommerhusferie i Danmark.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik stod tyskere for 1,4 millioner overnatninger i danske sommerhuse i juli, hvilket svarer til en fremgang på 20 procent i forhold til sidste år.

Kigger man på perioden fra januar til juli, er fremgangen på 11 procent for tyskernes vedkommende.

Det kan til dels forklares ved, at den tyske sommerferie har ligget anderledes og tidligere i år sammenlignet med sidste år, og så spiller det formentlig også ind, at sommeren 2014 var exceptionelt god.

Men Danmark matcher også tyskernes krav og forventninger, siger Kaj Frederiksen, der er administrerende direktør for udlejningsbureauet Sol og Strand og formand for Feriehusudlejernes Brancheforening.

- Først og fremmest er produktet og forholdet mellem pris og ydelse i orden i Danmark. Men tyskerne er også meget bevidste om, at der skal være sikkert at opholde sig der, hvor de holder ferie. Derfor har de formentlig valgt destinationer som Nordafrika, Tyrkiet fra i år på grund af de seneste uroligheder, ligesom de godt er klar over, at de ikke er specielt populære i Grækenland. Det kommer os til gode, siger Kaj Frederiksen.

Når han tæller antallet af allerede gennemførte og forudbestilte overnatninger i 2015 sammen, ligger Sol og Strand næsten seks procent over niveauet fra sidste år rekordsommer.

Og endnu bedre ser det ud næste år, hvor Sol og Strand lige nu har knap 18 procent flere forudbestillinger end på samme tidspunkt sidste år. For tyskerne som isoleret gruppe er der tale om en stigning på 15 procent.

- Tyskerne udgør en stor del af vores gæster, og derfor vil det være af enorm betydning, hvis vi kan fastholde den vækst. Så kan vi hurtigt nå derhen, hvor vi mangler kapacitet, siger Kaj Frederiksen.

Tallene fra Danmarks Statistik viser, at hollænderne tilsyneladende også har fået større appetit på ferie Danmark med en foreløbig fremgang i 2015 på 18 procent. Til gengæld er antallet af svenskere faldet med otte procent.

/ritzau/

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.