Tvillingerne fra Holstebro: Anders og Torben er nu som actionfigurer

I Aarhus sidder 29-årige Frederik Emil Pallesen. Han hygger sig med at modellere personer, som fascinerer ham. Seneste kreation er tvillingerne fra Holstebro.

Mange har måske som barn ønsket sig enten at være Barbie eller Actionman. Hvis drømmen engang har strejfet de kendte tvillinger Anders og Torben fra Holstebro, så er drøm nu blevet til virkelighed.

- Det er da lidt sjovt. Folk får nogle sjove ideer engang imellem, siger Anders Petersen.

29-årige Frederik Emil Pallesen fra Aarhus har det seneste år brugt sin fritid på at skabe små legetøjsfigurer af både kendte og mindre kendte personer og karakterer. Det er nu blevet til to styks figurer af tvillingeparret.  

- De er nogle skønne typer, så jeg tænkte, at det kunne være sjovt at lave dem. De er jo legendariske. Man kan jo ikke lade være med at forelske sig i dem, siger Frederik Emil Pallesen.

Frederik Emil Pallesen er stolt over seneste kreation. 
Frederik Emil Pallesen er stolt over seneste kreation. 
Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

Antihelte som actionfigurer

Anders og Torben er langt fra de eneste, der er blevet til voksfigurer. Gennem det seneste år er det både blevet til Mujafa fra det kendte computerspil af samme navn, fupspilleren Bernio Verhagen samt Altid-altid-manden, som er kendt for at køre for stærkt i Station 2. 

- Dengang jeg startede, tænkte jeg, det kunne være sjovt at lave actionfigurer af nogen, der aldrig ville blive til actionfigurer. Sådan lidt antihelten, siger action-kunstneren.  

quoteDengang jeg startede, tænkte jeg, det kunne være sjovt at lave actionfigurer af nogen, der aldrig ville blive til actionfigurer. Sådan lidt antihelten.

Frederik Emil Pallesen, action-kunstner, Aarhus

Der bliver kun lavet ét eksemplar af hver figur. Det vil dog sige, at i tvillingernes tilfælde er der lavet to.

- Jeg tror ikke, det er noget, vi selv ville have sat i produktion, hvis det var, siger Torben Petersen med et stor grin.

Figurerne er blevet foræret til tvillingerne, men normalt sælger Frederik Emil Pallesen sine figurer på eBay eller beholder dem selv.  

Ung kunstner i Århus er så vild med tvillingerne, at han har lavet dem om til actionmænd.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Livsstil.