TTH kan nå semifinale efter sejr i vestjysk duel

Med en hjemmesejr på 30-28 over Mors-Thy kan TTH Holstebro nå semifinalerne inden slutspillets sidste runde.

TTH Holstebros håndboldherrer kan fortsat nå semifinalen i 888 Ligaens slutspil.
    
Onsdag aften vandt TTH forholdsvis sikkert med 30-28 over Mors-Thy i slutspillets gruppe 2, og dermed er der et point mellem TTH på tredjepladsen og Ribe-Esbjerg på gruppens andenplads inden sidste spillerunde.
    
TTH har dog ikke skæbnen i egne hænder. Ribe-Esbjerg skal sætte point til ude mod Mors-Thy i sidste spillerunde, samtidig med TTH selv vinder ude over semifinaleklare Bjerringbro-Silkeborg. Begge kampe spilles lørdag.
    
Mors-Thy havde udspillet sin rolle i gruppen inden onsdagens kamp i Holstebro, men i begyndelsen og slutningen af kampen var der ingen sommerferietakter fra gæsterne.
    
Kampen blev åbnet med haltende forsvarsspil i begge ender, og de fleste angreb blev udført i højt tempo og afsluttet uden den store tålmodighed.
    
Knæk efter 12 minutter
Kampen knækkede efter 12 minutter, da Mors-Thy-backen Marcus Dahlin ramte stolpen, da han havde muligheden for at udligne til 8-8.
    
Ti minutter senere var flere andre marginaler gået hjemmeholdets vej, og TTH førte med 16-9. Ved pausen var det vekslet til en 18-12-føring.
    
Kampen var afgjort, og med tanke på, at TTH lørdag har brug for hjælp fra Mors-Thy, var der ingen grund til at smadre gæsternes selvtillid.
    
Forspringet nåede op på ni mål - 24-15 -før TTH-spillerne begyndte at slække på koncentrationen.
    
Det udnyttede Mors-Thy til at nærme sig hjemmeholdet, og to minutter før tid var forspringet reduceret til tre mål.
    
TTH-træner Patrick Westerholm var arrig, da han tog en timeout for at sikre sig koncentration i slutminutterne. Spillerne virkede dog ikke til at lytte.
    
Christoffer Cichosz reducerede til 28-30, og kort efter havde holdkammeraten Mads Kjeldgaard mulighed for at skabe et sent drama via et kontraangreb, men hans forsøg blev reddet.
    
Kort efter løb tiden ud for gæsterne.
    
/ritzau/
  

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sport.