TTH Holstebro glipper pokalfinale

Med en dramatisk sejr over TTH Holstebro er Randers HK klar til pokalfinalen i kvindehåndbold.

Randers HK har aldrig tidligere været i pokalfinalen for kvinder. Men det sker nu i 2016.

Torsdag vandt kronjyderne en gyser af en pokalsemifinale mod TTH Holstebro med 39-37 efter to gange forlænget spilletid.

Den ordinære kamp sluttede 26-26 efter en udligning af TTH på straffekast i sidste sekund. Med seks minutter tilbage førte Randers ellers med fire mål.

I finalen ved Final4-stævnet i Silkeborg møder Randers HK enten FCM Håndbold eller Viborg HK.

Den anden semifinale spilles senere torsdag.

Randers stillede op med EM-spillerne Kathrine Heindahl og Maria Fisker, og klædt i blåt kom Randers-holdet bedst fra start. Kathrine Heindahl satte en scoring ind til 4-1, og alt så godt ud. Men de to hold ligger ikke for ingenting side om side på ottende- og niendepladsen i ligaen, og efter den gode Randers-start satte jævnbyrdigheden ind.

Ved pausen førte Randers 13-12. Ti minutter inde i anden halvleg var Randers foran 19-16 og havde periodevist meget let ved at spille sig til chancer.   Da Randers-målmand Cecilie Greve i den anden ende stod som en mur, voksede føringen stødt frem til 23-18 med 11 minutter igen.

TTH fik kontakt igen ved 21-23, men med seks minutter tilbage scorede landsholdsfløjen Maria Fisker til 25-21. Afgørelsen lurede. Men så stivnede Randers. Ved 25-26 havde TTH bolden, og spændingen var igen intakt. TTH kom til afslutning, men reddede Cecilie Greve endnu en gang.

Som sådan havde Randers HK bolden med 25 sekunder igen og kaldte til time out. Det burde ikke kunne gå galt. Men da spillet blev sat i gang, formåede Randers-spillerne at miste bolden så hurtigt, at TTH kunne slå kontra og udligne på et straffekast i sidste sekund. Samtidig fik Randers en udvisning og skulle starte den forlængede spilletid i undertal.

Efter første del af den forlængede spilletid førte TTH med 30-28. Men nu var det så TTH's tur til at dumme sig, da holdet fik to spillere udvist. Randers udlignede til 30-30 med tre minutter igen. Den første forlængede spilletid sluttede 31-31, og så måtte holdene på den igen.

Denne gang fik Randers endegyldigt fat, og med to minutter tilbage scorede målmand Cecilie Greve til 37-33 i tomt TTH-mål.