TTH fik uafgjort i CL-debut

På et straffekast efter tidsudløb sikrede TTH Holstebro sig et point mod Dinamo Bukarest.

TTH Holstebros håndboldherrer har set frem til entréen i Champions League med stor spænding, og vestjydernes debut i det prominente selskab skuffede ikke.

De danske sølvvinderes hjemmekamp mod Dinamo Bukarest fra Rumænien endte nemlig som en sand gyser, da Jac Karlsson udlignede til 32-32 på et straffekast, efter at tiden var løbet ud.

Gæsterne fra den rumænske hovedstad lignede ellers længe en for stor mundfuld for danskerne, der havde besvær med at håndtere de noget tunge modstandere med den klassisk østeuropæiske spillestil.

Det var da også rumænerne, der kom bedst fra land og bragte sig foran 8-5 i en indledning, hvor det vestjyske forsvar var slemt hullet i geledderne.

Men træner Patrick Westerholm fik styr på sine tropper, og han har grund til at rose sine spillere for hele tiden at holde snor i Dinamo Bukarest, når rumænerne truede med at trække afgørende fra.

8-5 til Dinamo blev til 9-8 til TTH, og de to hold fulgtes ad til pausen, hvor stillingen var 16-16.

Dinamo Bukarest kom også bedst fra start i anden halvleg, men midtvejs i halvleg kom hjemmeholdet for første gang i lang tid foran, da Magnus Bramming sørgede for 26-25-scoringen.

På højrefløj viste Kasper Kildelund initiativ og kontrastyrke, og da TTH med godt tre minutter igen bragte sig foran 30-28, lignede det en perfekt Champions League-debut.

Men igen tippede kampen rundt. Ti sekunder før tid bragte Dinamo sig foran 32-31, men der var lige akkurat tid for Kasper Kildelund til at få et straffekast, som Jac Karlsson altså udnyttede til at sikre det danske hold et vigtigt point.

Der er i alt seks hold i TTH's Champions League-gruppe. De to bedste skal spille mod hold fra en anden gruppe om to billetter til knockoutfasen.