Skjern missede en stor chance for en sejr mod Aalborg, som sammen med TTH er klar til DM-semifinalerne.

Jesper Munk Johanson og TTH Holstebro bookede onsdag aften en plads i DM-semifinalen.

To af de fire DM-finalister i herrernes håndboldliga er på plads.

Efter onsdagens kampe kan Aalborg Håndbold og TTH Holstebro ikke hentes af Skjern og Skanderborg, som begge forpassede muligheden for at bringe sig nærmere en plads blandt de sidste fire.

I hjemmekampen mod Aalborg var Skjern først på vej mod nederlag bagud med syv mål, men endte alligevel i klar vinderposition kort før tid, inden det sluttede med det skuffende resultat 28-28.

Senere blev semifinaledøren helt lukket, da TTH Holstebro for anden gang i slutspillet slog Skanderborg. Udesejren til TTH på 36-28 betyder, at TTH og Aalborg begge har syv point med to runder tilbage.

De to klubber er garanteret semifinalepladserne, fordi de i grundspillet sluttede over Skjern, der er nærmeste konkurrent i gruppen på tredjepladsen med tre point.

Førstepladsen er fortsat i spil.

Myrhol i hopla var ikke nok

Skjern fik den værst tænkelige start på kampen mod de nordjyske gæster. Mere end seks minutter måtte hjemmeholdet vente på den første scoring, som Anders Eggert satte ind på en kontra.

Forinden var Aalborg kommet på tavlen fire gange, og det gav et rygstød til komfortable nordjyske føringer gennem hele første halvleg.

Endnu et Eggert-mål gjorde det dog til 7-9, men Aalborg reagerede stærkt ved at score fem på stribe, så føringen lød 14-7.

Særligt Eggert og Bjarte Myrhol gjorde dog deres for at holde hjemmeholdet inde i kampen, og holdet fik i slutningen sat en god stime sammen, så pausestillingen blot lød 12-15.

Myrhol fortsatte med at score mål i en lind strøm, og med sine reduceringer til 18-19 og 19-20, kom han op på seks mål.

Nu havde Skjern for alvor blod på tanden, og på et gyldent halvt minut midtvejs i anden halvleg blev 20-21 vendt til 22-21 - kampens første Skjern-føring.

Aalborg havde ikke et modtræk i denne periode, og Skjern blæste derudaf og lignede for alvor en vinder ved føringen på 28-24 med otte minutter tilbage.

Men så løftede Aalborg sit forsvarsspil og holdt Skjern fra at score i kampens resterende del, så nordjyderne med et minut tilbage kunne udligne til 28-28.

Skjern kørte et langt angreb i det sidste minut, men missede chancen for at score sejrsmålet.

Mens Aalborg ikke selv formåede at booke semifinalepladsen, var der hjælp at hente fra TTH Holstebro.

Vestjyderne var foran med tre mål efter første halvleg og kørte Skanderborg fuldstændig over efter pausen.