TTH bliver klar til Final 4 med sejr i Århus

TTH Holstebros håndboldherrer spillede sig i Final 4 med en pokalsejr ude mod Århus på 34-31.

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

TTH Holstebro fik revanche mod Århus Håndbold, da TTH onsdag bookede billet til Final 4 i Santander Cup. Det skete i Aarhus i Ceres Arena, hvor TTH vandt 34-31 efter en kamp, hvor TTH lagde bedst ud, men aarhusianerne kom tilbage og formåede at skabe spænding, inden TTH i slutfasen sikrede sejren.

Læs også TTH smider føring og må nøjes med uafgjort

Dermed er TTH klar til finalespillet til foråret sammen med GOG Håndbold og Skanderborg Håndbold, som mandag vandt deres kvartfinalekampe i pokalturneringen. I fjor var det netop Århus, der med en sejr på fire mål i Holstebro mod TTH snuppede billetten til Final 4.

I Aarhus onsdag kom TTH dog bedst i gang, og gæsterne øgede til en 8-4-føring efter et kvarter, men aarhusianerne kæmpede sig tilbage i første halvleg og udlignede til 11-11 otte minutter før pausen. Nikolaj Læsø sørgede så med sin scoring for Århus for 15-15 i pausen med første halvlegs sidste mål.

Læs også Aalborg Håndbold snupper TTH Holstebros målmand

Århus tog handsken op igen efter pausen og indledte anden halvleg med at bringe sig foran 19-17, men TTH svarede igen med tre scoringer i træk, og det lignede hele tiden en aften, hvor det ville tippe til TTH's fordel. Det fortsatte dog lige til 21-21, men efter et kvarter lå Final 4 i hænderne på gæsterne, der var foran 24-22.

Med ti minutter igen brød Allan Damgaard igennem og øgede til 27-25, men Torben Petersen sørgede for spænding med seks minutter igen med sit mål for Århus til 28-28. Igen gav TTH sig selv en matchbold med en føring på to mål med fire minutter igen, og gæsterne sørgede altså for, at der ikke blev skabt tvivl i slutfasen.

GOG slog mandag Aalborg 25-24, mens Skanderborg vandt 27-25 mod TMS Ringsted. Senere onsdag dyster Bjerringbro-Silkeborg mod Skjern Håndbold om den sidste plads i Final 4.

/ritzau/

02:10

TV MIDTVEST 18. august - 2019: Paris Saint-Germain F.C. spillede i dag et brag af en opvisningskamp mod TTH Holstebro i en propfyldt Gråkjær Arena. Video: Ole Hald, TVMIDTVEST

Luk video