Trods behandlingsdom: 50-årig fra Bonnet skaber stadig utryghed

Flere af borgerne i området føler sig endnu mere truede nu end før retssagen.

Naboerne til den nu behandlingsdømte 50-årige mand nåede kun at ånde lettet op i fire dage.

quoteVi har jo været enormt lettede og så når vi finder ud af, at han er på fri fod igen, så er det jo som at få en mavepuster.

Maria Kiesbye Damborg, Bonnet

Mandag blev den 50-årige mand idømt en behandlingsdom ved Retten i Holstebro, efter en mentalerklæring havde slået fast, at manden var sindssyg.

Men nu er den altså gal igen. For den 50-årige mand, der i en længere periode har skabt utryghed i Bonnet, er altså stadig på fri fod i byen. Og det vækker stor bekymring blandt naboerne.

- Vi er rystede over det. Der må være et eller andet galt, siger Maria Kiesbye Damborg, der bor i Bonnet og var nabo til den nu behandlingsdømte 50-årige.

Har vidnet mod ham i retten

Den dømte 50-årige tog onsdag i en flextaxa fra Lemvig mod Bonnet sammen med en anden nabo, der undrede sig noget over, om det kunne være rigtigt.

- Vi så gerne, at han var taget direkte fra retssalen og var blevet indlagt. Et system er til for at sørge for, at sådan noget her ikke sker, siger Maria Kiesbye Damborg fra Bonnet.

Hun vidnede selv mod den 50-årige i retten i Holstebro, og derfor føler hun sig nu ekstra utryg ved tanken om, at han er på fri fod og færdes i Bonnet.

- Det gør jo, at vi bliver ekstra bange for ham. Vi er nogle stykker, der har siddet i vidneskranken lige over for ham og fortalt om de her ting.

- Nu fik han en dom, så tænkte vi, at så er tingene gode igen. Men at det her sker. At naboen skal sidde i en flextaxa sammen med ham, det er en streg i regningen, siger hun.

Ifølge chefanklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, Kåre Skjæveland, er det helt almindeligt, at politiet afleverer sagen til psykiatrien.

- Han har ikke været varetægtsfængslet inden dommen, og derfor er han heller ikke blevet det, efter der er blevet afsagt dom, lyder det fra chefanklageren.

Han regner med, at den 50-årige kommer i behandling snarest.

Maria Kiesbye Damborg og resten af naboerne nåede kun at være lettet i fire dage, inden den behandlingsdømte mand igen var til stede i Bonnet. 

Skyldig i otte ud af ni tiltaler

I starten af februar blev den 50-årige mand tiltalt for fire forhold af vold og legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter. Disse skulle være sket i perioden fra juni 2018 til december 2019.

Foruden disse tiltaler blev manden ligeledes tiltalt for yderligere fem lovovertrædelser.

Disse indebærer blandt andet hærværk og brud på et forbud, manden har haft imod at kontakte en 40-årig kvinde.

Den 50-årige mand var altså i alt tiltalt ni forhold. Han blev erklæret skyldig i de otte af dem.

Retten i Holstebro kunne ikke finde belæg for at kende manden skyldig i at have kastet jernpæle mod flere personer, som ellers var et af de markante punkter i anklageskriftet.

- Vi har jo været enormt lettede og så når vi finder ud af, at han er på fri fod igen, så er det jo som at få en mavepuster, siger Maria Kiesbye Damborg, der til daglig arbejder som advokat.

Den 50-årige mand er i området kendt som ”Jernstangen”, fordi han har kastet jernstænger efter nogle af naboerne i byen.

I indslaget herunder ser man den 50-årige mand vælte en kvinde af cyklen og tildele knytnæveslag på hendes skulder.

En 50-årig mand, som er blevet erklæret sindssyg, er blevet idømt en behandlingsdom for trusler og vold.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.