Trivsel på skoleskemaet: Søde beskeder giver gladere børn

10 folkeskoler i Holstebro Kommune har forpligtet hinanden til at arbejde for en bedre trivsel i klasserne.

03:11

Se indslag om Holstebro-skolernes indsats her. Video: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

En undersøgelse har vist, at elevernes trivsel i folkeskolen har været stort set uændret de seneste tre år. 

Politikerne vil gerne have børnene til at trives bedre i skolen, og 10 skoler i Holstebro Kommune har sat arbejdet i system.

Læs også Stor trivselsforskel: Se hvilken kommunes skoler, der scorer bedst

Skolerne har forpligtet hinanden til at sætte trivslen i højsædet - blandt andet ved at sætte det på skemaet.

- Vi ønsker at lave nogle forebyggende tiltag, så vi i sidste ende får færre børn, der mistrives, siger Martin Fauerholt, skoleleder på Borbjerg Skole.

De 10 skoler bruger blandt andet det, der er kendt som PALS-modellen. PALS står for positiv adfærd i læring og samspil, og ude i klasserne byder modellen for eksempel på øvelser, hvor børnene skal skrive positive udsagn om hinanden.

Og det virker.

- Når vi står og kigger på det, kan vi godt få en lille klump i halsen og blive rørt over udsagnene. Den øvelse gør helt sikkert noget ved klassen. Børnene bliver glade og taknemmelige, siger klassepædagog Ditte Aalbæk. 

Hun er ikke i tvivl om, at indsatsen er givet godt ud. Børnene bliver ikke alene gladere for at komme i skole. Der er også en anden åbenlys fordel.

- Trivsel er alfa og omega for at man kan modtage undervisning, siger hun.

Eleverne på Borbjerg Skole skriver positive ord om hinanden. Og det er med til at give glade børn. Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST