Tricktyve stjal dankort og mobiltelefon: Hævede 15.000 kroner fra kvindes konto

Midt- og Vestjyllands Politi vil gerne have hjælp til at fange en gruppe tricktyve, der snød en kunde på Bilkas parkeringsplads i Holstebro.

Politiet formoder, at tricktyvene har afluret kvindens pinkode, da hun handlede i Bilka (arkivfoto).
Politiet formoder, at tricktyvene har afluret kvindens pinkode, da hun handlede i Bilka (arkivfoto).
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det lykkedes tre tricktyve at franarre en 68-årig kvinde både mobil og kreditkort, da hun havde handlet i Bilka i Holstebro.

Efter indkøbsturen mandag eftermiddag var kvinden ved at læsse inde varer ind i bagagerummet på i sin bil, og her blev hun kontaktet af en mand, der talte gebrokkent engelsk.

- Han spurgte om, hvordan man kom til Skive og fik afledt hendes opmærksomhed, fortæller Torben Ladefoged, der er politikommissær hos lokalpolitiet i Holstebro.

Samtidig fik to medgerningsmænd fat i kvindens telefon og kreditkort, uden hun opdagede det.

- Da kvinden kom hjem, opdagede hun, at hendes telefon og kreditkort var væk, og det viste sig, at der var hævet 15.000 kroner fra hendes konto, siger Torben Ladefoged.

Politiets teori er, at gerningsmændene har afluret kvindes pinkode, da hun betalte i Bilka, så Torben Ladefoged opfordrer til, at man altid husker at beskytte sin pinkode.

Efterlyser hjælp fra vidner

De tre gerningsmænd er blevet filmet af et overvågningskamera, og det viser tre mænd, der alle var mørke i huden og havde sort hår. Desuden havde de alle mørkt tøj på, og to af dem gik med earplugs.

- De virker rimelig professionelle, og vi vil meget gerne høre fra folk, der har set dem, siger politikommissæren.

Oplysninger til politiet kan gives på telefonnummer 114.

Signalement