Trekanten: Utrygge beboere vil have dørtelefoner

Hærværk, påsatte brande og narkosalg plager trekantsområdet i Holstebro, og de unge uromagere går også ind i beboernes opgange. Nu forlanger beboerne, at få deres opgange aflåst med dørtelefoner

Peter Andersen har oplevet lidt af hvert, siden han for lidt over et år siden flyttede ind i Heimdalsparken, der er en del af boligområdet Trekanten i Holstebro.

To gange er der blevet sat ild til et affaldsskur. En gang har han oplevet, at unge er trængt ind på en byggeplads og har kørt hasarderet rundt på scootere.

Han ser også jævnligt, at der bliver solgt stoffer fra et skur i nærheden.

- Det er utroligt, at det skal være sådan i dagens Danmark. Vi vil gerne føle os trygge i vores eget hjem, fortæller han.

Ryger inde i opgangene

Uromagerne trænger dog også ind i hans opgang, hvor de sidder på trappen og ryger. Og Peter Andersen frygter, at der kan ske endnu mere, hvis ikke det snart bliver stoppet.

- Vi har tidligere oplevet, at nogen har fået sat ild til sin dørmåtte. Man bliver da bange for, at de kan finde på at starte en brand inde i min opgang, siger han.

Har lavet en underskriftindsamling

Peter Andersen er langt fra den eneste, der føler sig utryg. Dorthe From, der også bor i Heimdalsparken, har startet en underskriftindsamling, for at få alle opgangene aflåst med dørtelefoner.

Underskrifterne er blevet sendt til boligselskabet Sct. Jørgen Holstebro, der indtil videre har taget initiativ til at afholde et beboermøde i området på tirsdag.

- Vi sætter beboernes tryghed i højsædet, og vi har jo beboerdemokrati. Så hvis der er noget beboerne ønsker, så vil vi jo gå i gang med at undersøge, om det kan lade sig gøre, siger Kurt Degnbol, der er direktør i boligselskabet Sct. Jørgen Holstebro.