Tre heste kørt ihjel: Politiet hjalp mig ikke nok

Knud-Erik Christensens kones tre heste blev i går kørt ned, efter de løb gennem indhegningen. Han kritiserer politiet for ikke at hjælpe nok.

Det er en tung dag for hesteejer Knud-Erik Christensen, efter hans kones tre heste i går blev kørt ned og dræbt på stedet. Dyrene brød gennem et strømførende hegn hjemme på den private ejendom på Blodmosevej tidligt tirsdag aften.

- Det er rigtig ærgerligt, synes jeg. Jeg tror, det her kunne være undgået, hvis politiet var kommet for at advare om de løsslupne heste. Så ville farten i hvert fald være blevet sænket blandt billisterne, siger Knud-Erik Christensen.

Det var politiet, der i første omgang ringede til Knud-Erik Christensen og fortalte ham, at hestene var løs, på baggrund af henvendelser fra trafikanter. Under samtalen blev politiet og Knud-Erik Christensen enige om, at han selv skulle forsøge at få styr på hestene. 

Imens kontaktede politiet Vejdirektoratet og fik trafikmeldinger i radioen for at advare andre bilister. Ud fra andre borgeres meldinger forsøgte politiet at guide Knud-Erik Christensen hen til hestene, men uden held.

Ifølge politiet løb der samtidigt meldinger ind om, at der var ro på situationen, og at de tre heste var guidet ned ad en sidevej. 

- Det sker ofte, at folk ringer ind om løsslupne dyr. Det første, vi plejer at gøre i de her tilfælde, er, at vi forsøger at få fat i ejeren, og samtidig advarer vi gennem trafikradioen om, at der er løstgående dyr på vejene, siger Ole Henriksen, der er politiinspektør i Midt- og Vestjyllands Politi.

Blå blink kan skræmme dyrene

Efter et stykke tid, kontakter Knud Erik Christensen dog igen politiet, fordi han frygter at situationen kan være farlig for trafikanterne. Han spørger om hjælp til at få standset trafikken, men det afslog politiet.

- Hvis vi kører derud. Så er der mindst to fremmede mere derude, der er blå blink og hvad ved jeg. Det oplever vi nogle gange, at det faktisk skræmmer dyrene i stedet for. Så det er den procedure, vi plejer at bruge, siger Ole Henriksen.

Polietiet fortæller, at de samtidigt havde rigeligt at se til, fordi de andre steder i kredsen var i gang med en større aktion med syv anholdte, en tvangsindlæggelse og anden trafikulykke. Sammenholdt med tidligere erfaringer om at dyrene kunne ende med at blive mere skræmte, valgte politiet ikke at rykke ud og afspærre vejen. 

Alligevel ramte en personbil de tre heste, der løb rundt på Vilhelmsborgvej.  

- Det er ikke sjovt. Det her er jo kærlighed til dyr - det er kærlighed til heste. I går havde vi tre heste, og nu kommer vi ud i en tom stald. Det er ikke sjovt, og det er meget hårdt for min kone, siger Knud-Erik Christensen.
- Det er ikke sjovt. Det her er jo kærlighed til dyr - det er kærlighed til heste. I går havde vi tre heste, og nu kommer vi ud i en tom stald. Det er ikke sjovt, og det er meget hårdt for min kone, siger Knud-Erik Christensen.
Foto: Kim Kvist

Døde på stedet

Mange hjalp til med at indfange hestene, men omkring kl. 18.00 tirsdag aften endte dyrenes liv på Vilhemsborgvej mellem Holstebro og Lemvig, da de blev påkørt. 

Knud-Erik Christensen fastslår, at ægteparret havde gjort alt for at undgå, at hestene skulle kunne løbe væk. I dag priser han sig lykkelig for, at uheldet ikke kostede menneskeliv. 

- Der kunne lige så godt være blevet slået mennesker ihjel ved det her. Jeg synes, det er meget kritisk. Og det er et eller andet sted utroligt, at ingen er kommet til skade, når nu man ser på, hvordan bilen ser ud, siger Knud-Erik Christensen og fortsætter: 

De tre personer, der befandt i bilen, som påkørte de tre heste, slap uden fysiske skader.
De tre personer, der befandt i bilen, som påkørte de tre heste, slap uden fysiske skader.
Foto: Kim Kvist

- Det er ikke sjovt. Det her er jo kærlighed til dyr - det er kærlighed til heste. I går havde vi tre heste, og nu kommer vi ud i en tom stald. Det er ikke sjovt, og det er meget hårdt for min kone. 

I bilen befandt tre personer sig - heriblandt to mindre børn, men alle slap uden fysiske skader. Dog var især bilens to yngste passagerer noget chokerede efter uheldet. 

De tre heste var alle travheste.
De tre heste var alle travheste.
Foto: Kim Kvist

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.