Travlhed hos Postmand Per: Jeg leverer 250 pakker om dagen

Julemåneden er den travleste tid for dem, der bringer julegaver ud.

Flere af de julegaver, der bliver pakket op juleaften, er bestilt på nettet, og det skaber travlhed hos PostNord. En af dem, som bringer pakker ud i Holstebro, er Per Bang Andersen, der har været postmand i 27 år. 

- I øjeblikket ligger det på omkring 250 pakker om dagen, så det er væsentligt højere, end det plejer, fortæller han. 

quoteLige nu er jeg nødt til at dele det op i to. Når jeg er færdig her, så kører jeg hjem og henter de to containere med privatpakker, som jeg så kører ud med. 

Per Bang Andersen

- Det, der tager tid, er de mange privatpakker, for det er julegaverne, der skal ud nu, siger han.  

Det er især efter Black Friday i november og i ugen op til jul, at der er mange pakker, der skal leveres både til virksomheder og til private.

- Vi kan godt mærke, at vi ligger på omkring 1000 pakker i Holstebro på en dag, siger Per Bang Andersen.

- Folk er blevet bedre til at bestille tidligere. I gamle dage, der kunne man godt mærke, at folk gik amok i den sidste uge. Jeg synes, det er bedre nu, hvor folk får bestilt på nettet, så det bliver en stille og rolig overgang, hvor vi får mere og mere travlt. 

Må køre to gange for at få alle pakker ud

Den 24. nærmer sig med hastige skrift, og derfor må den travle postmand også vende forbi postkontoret, når dagens pakker er leveret ud til byens virksomheder og butikkerne i gågaden.

- Lige nu er jeg nødt til at dele det op i to. Når jeg er færdig her, så kører jeg hjem og henter de to containere med privatpakker, som jeg så kører ud med, fortæller han. 

Selvom Per Bang Andersen engang i mellem må køre en halv eller hel time mere end sædvanligt, så er der hjælp at hente i årets travleste postperiode.  

- Vi er hjulpet lidt i den her tid, hvor vi har ekstra bemanding på i julen. Det plejer at køre godt, og det har det også gjort i år, fortæller Per Bang Andersen.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.