Toiletpapir, strikketøj og værnemidler: Museum åbner nu deres coronaudstilling

Hvordan oplevede du coronanedlukningen? Det spørgsmål har Holstebro Museum stillet en række lokale.

Selvom coronakrisen ikke er ovre, så åbner Holstebro Museum i dag deres coronaudstilling.

Udstillingen består af genstande og historier fra borgerne i Holstebro, der har haft mulighed for at fortælle om deres liv, da hverdagen for de fleste blev vendt på hovedet.

- Mens jeg har været hjemmearbejdende under coronakarantænen, så har jeg haft kontakt til forskellige borgere her i Holstebro Kommune, og der har jeg fået dem til at tænke over og fortælle, hvordan den her oplevelse har været for dem. Og så har vi også bedt dem om at tænke over en genstand, for vi er jo et museum, så vi vil rigtig gerne have en genstand at udstille, forklarer museumsinspektør Sara Hai Abildtrup og fortsætter:

- Vi har fået rigtig mange gode genstande og rigtig mange gode fortællinger om de her genstande.

Udstillingen er fyldt med ting fra coronatiden.
Udstillingen er fyldt med ting fra coronatiden.
Foto: Esben Kock Jensen, TV MIDTVEST

Et bjerg af toiletpapir

Der er mange genstande i udstillingen, og Sara Hai Abildtrup er også bevidst om, at det umiddelbart kan virkelig overvældende, indtil man lige for set nærmere på tingene.

- Den her udstilling er bygget op sådan, at man skal komme ind, og så skal man gå på opdagelse. Man skal komme ind og tænke ”hold da op, der er meget”, og så begynder man langsomt at se de enkelte genstande. Hver eneste af de her genstande har nogle citater med sig, forklarer hun.

Citaterne kan man se på en skærm, hvor man kan vælge en genstand og få historien. Udstillingen indeholder alt fra bageting og en computer til puslespil, strikketøj og værnemidler. Og så er der toiletpapiret.

- Et kæmpe bjerg af toiletpapir for lige som at minde alle om den kortvarige, men meget effektive hamstring, vi havde i starten, slår Sara Hai Abildtrup fast.

Der er blandt andet håndsprit i udstillingen.
Der er blandt andet håndsprit i udstillingen.
Foto: Esben Kock Jensen, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.