Tønning valgt: Skal forsøge at vinde borgmesterkæden tilbage til Venstre

Venstre i Holstebro har valgt Kenneth Tønning som deres bud på en borgmesterkandidat.

Hvad hverken Ulla Tørnæs eller Jens Christian Hedegaard har formået ved de to seneste kommunalvalg i Holstebro, skal den 48-årige Kenneth Tønning nu forsøge - nemlig at vinde over den socialdemokratiske borgmester H.C. Østerby.

quoteKenneth Tønning bliver en god og stærk borgmester, ikke kun for Venstre, men for alle borgere i kommunen.

Tom Bach Nielsen, formand for Venstre i Holstebro

På et opstillingsmøde tirsdag aften blev Kenneth Tønning valgt som borgmesterkandidat for Venstre i Holstebro. Det er derfor ham, der nu skal forsøge af fravriste borgmesterkæden fra socialdemokraterne.

- Vi vil den fri og lige adgang til uddannelse og sundhed, hvor vuggestuer, børnehaver, skoler og plejehjem er hjertet af vores kommunale velfærdsydelser. Men vi stiller os ikke i vejen for de frie alternativer. Særligt i vores små byer har vi set beviser på, hvor stor en betydning det har, når man kan etablere friskoler og lignede fællesskaber, siger Kenneth Tønning i en pressemeddelelse fra Venstre i Holstebro.

Kæden har siddet tungt om halsen på socialdemokraten H.C. Østerby siden 2009.

Tønning driver sit eget software-firma og har siddet i byrådet for Venstre fra 2018. Ved seneste kommunalvalg fik han 662 personlige stemmer.

H.C. Østerby fik til sammenligning 6.566 stemmer. Det er med andre ord noget af en kamp, der venter den nye borgmesterkandidat.

Venstre vil genvinde magten

Fra 2002 til 2009 var det Venstres Arne Lægaard, der var borgmester i Holstebro. Det er den magt de drømmer at genvinde i Venstre.

Om det lykkes afgør vælgerne ved kommunalvalget 16. novmeber 2021.

- Kenneth Tønning bliver en god og stærk borgmester, ikke kun for Venstre, men for alle borgere i kommunen. At være borgmester er en kommunal opgave, der strækker sig langt ud over det partipolitiske, og det har Kenneth de organisatoriske og favnende evner til at løfte, siger Tom Bach Nielsen, formand for Venstre i Holstebro i en pressemeddelelse.

I alt havde fire kandidater meldt sig, men inden opstillingsmødet valgte de tre at trække sig. Der var derfor ikke andre kandidater en Kenneth Tønning.

Den nye kandidat får blandt andet opbakning fra den tidligere forsvarsminister og Europa-Parlamentsmedlem, Søren Gade. 

På mødet blev der også valgt ny folketingskandidat. Her var der også kun én kandidat, så her afløser Henrik Vennevold den hidtidige kandidat Anders G. Jacobsen.

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.