To drenge stjal græskar og kastede dem efter biler: - Det kunne være gået helt galt

Drengene havde stjålet græskarrene i Rema 1000, inden de kastede dem ud fra en cykelbro i Holstebro.

Det er svært at sige, om det var et forsøg på at tage forskud på halloween-løjerne, der fandt sted ved bydelen Ellebæk i Holstebro mandag aften.

Uanset hvad årsagen var, så kunne det være gået grueligt galt, da to unge drenge kastede græskar ud fra en cykel- og gangbro og ned på de kørende biler, fortæller Heine Bærentsen fra lokalpolitiet i Holstebro.

quoteMan ved jo aldrig, hvordan en bilist reagerer på sådan et chok, så det kunne været gået helt galt.

Heine Bærentsen, lokalpolitiet i Holstebro

Græskarrene blev kastet ud fra den nordvestligste af broerne over Beethovensvej og ramte lige foran en bil. Meldingen blev modtaget klokken 20.53, og ifølge politiet er det rent held, at bilen kun fik lettere skader, og at det ikke gik ud over den øvrige trafik.

- Der kan have været modkørende eller nogen bagved bilisten, som har været nødt til at bremse hårdt op. Efterforskningen må vise, hvor farligt det har været, siger Heine Bertelsen.

Politiet fandt efterfølgende ud af, at græskarrene stammede fra en Rema 1000-butik i nærheden. Her havde butikkens overvågningskameraer fanget de to drenge, da de stjal græskar fra udendørsstativerne foran butikken og stak af med dem.

Indtil videre er der oprettet en hærværkssag efter hændelsen, men ifølge Heine Bærentsen er det ikke usandsynligt, at sigtelsen bliver udvidet til også at omfatte fareforvoldelse.