Tidslomme i Holstebro: Gå til frisør i 1950’erne

Når man besøger frisør Divas & Gents i Holstebro, er det som at gå 70 år tilbage i tiden. Her er det nemlig 50’erne, der har dominerer indretningen.

Rikke Skou Schütt har indrettet sin frisørsalon Divas & Gents med retrofund fra 1950'erne. Foto: Anne Moulvad, TV MIDTVEST

Rikke Skou Schütt går hver dag på arbejde i 1950’erne. I hendes frisørsalon ligger ugebladet Hjemmet årgang 1950 på bordet, på skærmen toner James Dean frem, blusesangeren Muddy Waters er klar på jukeboxen, og skuespilleren Cary Grant pynter på væggen.

Læs også Frisør i 50 år: Jette fra Bruunshåb holder sig på toppen med gåture og yoga

Der er tænkt nøje over alle detaljerne hos frisør Divas & Gents i Holstebro. Den 40-årige indehaver står bag nostalgien.

- Jeg synes bare, at der manglede noget, der bare var lidt anderledes. Og så er det mere mig, når det er mere hjemligt og hyggeligt, og det bliver holdt i min stil. Jeg vil gerne give kunderne en oplevelse af, at det er hyggeligt at komme herind, og at man kan komme lige fra arbejde i arbejdsbukser eller lige inden man skal til fest, siger Rikke Skou Schütt.

Alt emmer af 50'erne i frisørsalonen. Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

Skandinaviske kvinder er kedelige

Når Rikke Skou Schütt møder ind på arbejde, passer hendes tøj og frisure også til tidslommen i salonen.

Læs også Stine: - Jeg er måske født i en lidt forkert tidsalder

Før 50’er-divaen landende i sin egen frisørsalon var hun i 10 år flyvende som stewardesse, men i dag har hun været selvstændig frisør i syv år og har to ansatte. Og 50’er-nostalagien i frisørsalonen er lidt et modangreb på nutidens kvinder.

- Det er også en dejlig tid i dag, for man har lov til at være den, man er, og det synes jeg, er rigtig fint. Men jeg synes også nogle gange, at man godt kan give den lidt mere gas. Kommer man for eksempel til udlandet, så ser du ikke kvinder, der ikke er feminine at kigge på. Jeg synes, at vi her i Skandinavien er blevet lidt mere kedelige, siger Rikke Skou Schütt.

Inden Rikke Skou Schütt blev frisør, var hun stewardesse i 10 år for Cimber Air. Foto: Privat

Rikke Skou Schütt understreger dog, at hun er stor fortaler for kvindekampen og ligestilling, men samtidig synes hun, at det er vigtigt, at kvinder viser deres former.

- Jeg synes, det er super skønt at få lov til at være kvinde og vise sine feminine sider og putte en rød læbestift på og gå i en pæn kjole. Det synes jeg, er dejligt, siger Rikke Skou Schütt.

Udover butikken i Holstebro, laver Rikke Skou Schütt også eksperimenterende frisurer til hårshows og har ansvaret for make up og hår til store TV-shows.

09:36

Rikke Skou Schütt har en 50'er inspireret frisørsalon i Holstebro, men hun har også puls på avantgarde hår.

Luk video

Skuespilleren Cary Grant kigger med fra idolplakaten på væggen. Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

På skærmen kører nostalgiske 50’er film. Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

Ugebladene, som kunderne kan læse i, er ikke med den nyeste sladder. Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

Kaffebordet er dækket op i retro stil. Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

Jukeboxen er fyldt med det musik, der var populært for 70 år siden. Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST