Tidligere TTH-målmand kåret til EMs bedste

Målmand Sandra Toft er eneste dansker på All Star-holdet ved EM i kvindehåndbold i Sverige.

Sidste skanse på det danske kvindelandshold i håndbold Sandra Toft er blevet kåret til EM's bedste målmand af Det Europæiske Håndboldforbund, EHF. Sandra Toft har stået med en gennemsnitlig redningsprocent på 35 gennem alle Danmarks syv kampe i turneringen, inden bronzekampen spilles i dag.

50 procent i seneste kamp

I den sidste skæbnesvangre kamp mod Rumænien i mellemrunden hev den danske målmand en redningsprocent på 50 op ad lommen. Således har den tidligere Team Tvis-Holstebro- og nuværende Larvik-målmanden gjort sit til at spille det danske hold hele vejen til en bronzekamp.
- Jeg ved ikke, om det er forventeligt, men det er fortjent. Hun har stået rigtigt godt. Hun har en kæmpe del af æren for, at vores forsvar er blevet så effektivt, som det er, fordi hun har været en god sidste skanse. Jeg synes også, vi havde et par andre kandidater til det hold, men nu blev det hende. Pladserne har det jo lidt med at blive fordelt mellem nationerne, siger assistenttræner Søren Herskind.

Ud over Sandra Toft består holdet af venstre fløj Camilla Herrem fra Norge, venstre back Cristina Neagu fra Rumænien, playmaker Nycke Groot fra Holland, stregspiller Yvette Broch fra Holland, højre back Nora Mørk fra Norge og højre fløj Carmen Martin fra Spanien.

Turneringens bedste forsvarspiller er Béatrice Edwige fra Frankrig, mens den mest værdifulde spiller den tidligere FC Midtjylland spiller Nycke Groot fra Holland.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sport.