Tidligere Skyline-kunder laver egen forbindelse

En gruppe tidligere Skyline-kunder ved Ulfborg betaler nu selv kassen for at sikre sig en internetforbindelse. De får gravet bredbånd ned til deres huse.

14 naboer i Stråsø Plantage ved Ulfborg er nu så trætte af at være uden internet efter Skylines Konkurs, at de nu selv tager initiativ til at sikre en internetforbindelse.

 - Jeg har brug for at kommunikere med de mennesker, jeg arbejder sammen med, og der er internet uundværligt, siger Peter Leth, der arbejder for firmaet Lær IT.

Han sidder lige nu på det gamle rådhus i Ulfborg, hvor han har lånt DGI's arkivbygninger, så han har en internetforbindelse.

Investering på en kvart million

Han er ikke den eneste, som mangler internet ved Ulfborg. Sammen med 13 naboer får han nu gravet et bredbåndskabel ned.

Det koster dem over en kvart million kroner at få bredbånd ud til deres ejendomme.

Det har ikke været uden problemer at få en ny internetudbyder efter det krakkede Skyline.

 - Jeg har henvendt mig til rigtig mange internetudbydere. Lige meget hvad jeg har tilbudt at betale, og uanset hvilken eksklusivitet de kunne få, så er der ikke nogen, der har vist interesse, fortæller Peter Leth.

Peter Leth forventer internetforbindelsen er klar i slutningen af august.

Venstre: der skal ske noget

Esben Lunde Larsen (V) er glad for, at borgerne ved Ulfborg selv har taget initiativ, men han savner politisk handling.

 - Vi var med til at sikre Skyline som en løsning, der kunne gøre en forskel i landdistrikterne. Det gik desværre konkurs. Nu har vi en ny regering, at jeg appellerer stærkt til, at de tager ansvar, siger Esben Lunde Larsen.

Virksomhedernes ansvar

Men Simon Kollerup (S) mener, at det som udgangspunkt skal være virksomhederne, som løser opgaven.

 - Hvis virksomhederne ikke kan finde ud af det, så mener jeg, at de gambler med den model, som vi har i Danmark på it- og teleområdet, hvor markedet indtil videre har fået lov at løse problemerne selv, siger Simon Kollerup.

Han afviser dog ikke, at der kan blive tale om et indgreb fra staten, hvis virksomhederne ikke kan løse opgaven.

14 naboer ved Ulfborg betaler nu mere end 250.000 for at få gravet bredbåndskabler i jorden - Ingen teleselskaber vil påtage sig opgaven.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.