Teenagere til posefest: Her kan de unge drikke alkohol under opsyn

Forældrene bag aftenens fest ønsker, at de unge kan feste på en sikker måde.

Lige nu fester en række unge mellem 14 og 17 år til posefest i Holstebro.

quoteVi havde diskussionen om, hvorvidt det skulle være alkoholfrit eller ej. Men vi ved, at de desværre sidder rundt i byen. Det synes vi er lidt ærgerligt, så vi vil gerne skabe ordnede forhold

Susanne Avery, bestyrelsesmedlen, Foreningen Holstebros Aktive Forældre

Posefesterne har sit navn efter de poser, som deltagerne kommer med deres alkohol i. Posen skal afleveres til en voksen. Herefter kan man i løbet af aftenen hente sine drikkevarer ved disken. På den måde er der en voksen, der holder øje.

Det er netop voksenopsyn, der har fået en gruppe af byens forældre til at arrangere Bronx Party.

- Vi havde diskussionen om, hvorvidt det skulle være alkoholfrit eller ej. Men vi ved, at de desværre sidder rundt i byen. Det synes vi er lidt ærgerligt, så vi vil gerne skabe ordnede forhold, siger Susanne Avery, der er bestyrelsesmedlem i Foreningen Holstebros Aktive Forældre.

De unge må have et bestemt antal genstande med afhængigt af alder.

Gode erfaringer

Arrangørerne af festen trækker på erfaringer fra Spøttrup og Feldborg. Her har de lignende fester. Men selvom festerne er en succes, så bakker politiet ikke op om dem.

- Vi læner os op af den vejledning, vi får fra Sundhedsstyrelsen og SSP, der ikke bifalder det her. Alle erfaringer og forskning viser, at desto senere man har sin alkoholdebut, desto mindre er risikoen for at blive involveret i kriminalitet, siger politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi, Ole Henriksen.

Arrangørerne af festen er da også klar over, at det ikke er alle, der mener, at posefesterne er en god idé. De mener dog alligevel, at det er det rette for deres unge.

- Ved at prøve at skabe det her miljø, så prøver vi at skabe et rum med kontrollerede forhold, og hvor man ved, at der er voksne at gå til, siger Susanne Avery.

 

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.