Teenagepiger fra Mejrup er blevet TikTok-stjerner: - Det er helt vildt

Signe Vad Christiansen og Julie Madsen fra Mejrup har stor succes på det sociale medie TikTok. 4,2 millioner har set en af deres videoer, og 60.000 følger med.

Engang var barnestjerner sådan nogle, der blev lands- eller måske endda verdenskendte gennem biograffilm og tv-serier. I dag er vejen til et liv som barnestjerne en helt anden.

quoteDet er helt vildt i forhold til, hvad vi havde regnet med. Det var jo mest bare for hyggens skyld.

Signe Vad Christiansen, Mejrup

Det har 15-årige Signe Vad Christiansen og 14-årige Julie Madsen fra Mejrup erfaret. Pigerne står bag en profil på mediet TikTok med i dag knap 60.000 følgere.

Det hele begyndte med en video, som de to piger lavede i sommeren sidste år. Her malede de med neglelak på en slidt trampolin i haven. Og den slags er der seere i. Videoen er i dag set mere end 4,2 millioner gange.  

Se pigernes mest populære video her. 

- Det er helt vildt i forhold til, hvad vi havde regnet med. Det var jo mest bare for hyggens skyld, forklarer Signe Vad Christiansen, da vi møder hende og Julie Madsen en eftermiddag, hvor de igen maler og filmer deres værk med mobilen. Det hele bliver altså til små videoer, som de deler på TikTok.

Alt, hvad pigerne laver, bliver filmet og lagt ud som små videoer på det sociale medie TikTok. Det har givet pigerne knap 60.000 følgere. 
Alt, hvad pigerne laver, bliver filmet og lagt ud som små videoer på det sociale medie TikTok. Det har givet pigerne knap 60.000 følgere. 
Foto: Richard Gaarn Svendsen TV MIDTVEST

Beskytter sig mod digital mobning

Med sociale medier som instagram og TikTok er det altså nemmere end nogensinde før for børn og unge at komme ud til et stort publikum.

Men hvad gør det ved en, når man går fra ukendt skolebarn til at leve et liv, hvor mange tusinde følger med hver dag? For pigerne har den store følgerskare gjort, at de nu har slettet alle videoer, hvor de selv optræder.

- Der kan godt være noget hate om for eksempel, hvordan man ser ud. Og det får man ikke, hvis det bare er videoer, hvor vi maler, forklarer 14-årige Julie Madsen.

Fakta om TikTok:

Mor følger med på sidelinjen

quoteMin udfordring ligger i at få hende forklaret, at hun skal passe på og kun lægge noget ud, som hun kan stå ved.

Maj-Brit Vad Steffensen, Mejrup

Ordet ”hate”, der betyder had, bliver ofte brugt om digital mobning på sociale medier. For når man kan gemme sig bag en skærm, bliver det for nogen nemmere at komme med hadefulde kommentarer til det, de ser eller læser. Og det giver udfordringer for ikke bare pigerne, men også deres forældre.

- Min udfordring ligger i at få hende forklaret, at hun skal passe på og kun lægge noget ud, som hun kan stå ved, fortæller Signes mor, Maj-Brit Vad Steffensen.

Som mor forsøger hun at følge med i, hvad pigerne lægger ud på de sociale medier.

- Det er vores forpligtelse som forældre at følge med i, hvad det er, der interesserer vores børn, og hvad de er optaget af, forklarer hun.

For Julie Madsen og Signe Vad Christiansen er videoerne på TikTok en hobby og hyggeligt tidsfordriv. Og efter en halv times maleri i køkkenet i Mejrup er endnu en video klar til deres knap 60.000 følgere.   

Se indslaget med de to piger her. 

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.