Teater lukker ned på grund af smitte

Odin Teatret i Holstebro aflyser alle besøg udefra og forestillinger resten af året.

Der bliver ikke flere forestillinger eller besøg udefra resten af året på Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret i Holstebro.

Årsagen er et tilfælde af coronasmitte i forrige uge i forbindelse med produktionen af forestillingen After War, som er et samarbejde med Sydkoreas kulturministerium og kulturinstitutioner i det asiatiske land.

Siden har flere fået positive svar på deres tests, så teaterleder Per Kap Bach Jensen har truffet den beslutning, at alle offentlige aktiviteter lukkes ned indtil efter nytår. Herunder forestillinger, besøg udefra, undervisning og workshops.

- Da vi har reageret med det samme, regner vi med, at vi hurtigt får situationen under kontrol, men vælger for en sikkerheds skyld at holde helt lukket indtil årsskiftet, hvilket selvfølgelig også skal ses i forhold til den stigende smitte i samfundet, siger han i en pressemeddelelse.

Det betyder, at forestillingen med Vindenes Bro er aflyst 9. december og besøget fra Grønlands Nationalteater med forestilling og en grønlandsk aften, henholdsvis 10. og 11. december, ligeledes er taget af plakaten.

Holstebro er lige nu den kommune i Jylland med mest coronasmitte blandt borgerne.