Team Tvis Holstebro-talent tæt på EM

Landstræner Gudmundur Gudmundsson har udtaget 19 spillere til Danmarks EM-kvalifkationskampe mod Litauen og Bosnien-Hercegovina. Én af dem er Michael Damgaard fra Team Tvis Holste.

Den unge bagspiller hos Team Tvis Holstebro, Michael Damgaard, har med alt tydelig imponeret landstræner Gudmundur Gudmundsson.

Michael Damgaard fra Tvis Holstebro kan nemlig få debut i en betydende landskamp i de kommende kvalifikationskampe.

Debutant blandt stjerner

Den danske håndboldlandstræner på herresiden, Gudmundur Gudmundsson, satte tirsdag navn på de 19 spillere, der samles sidst på måneden for at slås om EM-kvalifikationspoint.

Truppen er spækket med etablerede navne, men islændingen har fundet plads til en næsten-debutant i skikkelse af Michael Damgaard fra Team Tvis Holstebro. Bagspilleren står ganske vist noteret for to landskampe, men de var begge for udviklingslandsholdet i 2013.

Tre skal sorteres fra

Gudmundsson skal i løbet af landsholdssamlingen barbere tre spillere fra sin trup. Så Michael Damgaard skal fortsætte med at imponere, hvis han skal sikre sig en plads i EM-truppen.

- Vi lægger ud med at være 19 spillere i træningslejren op til hjemmekampen mod Litauen i Brøndby Hallen torsdag den 30. oktober, og når den kamp er spillet, vil 16 spillere tage med, når vi lørdag den 1. november tager til Tuzla for at møde bosnierne dagen efter, siger Gudmundsson til bt.dk.

Hele brutto-truppen ser således ud:

Målmænd:

Niklas Landin, Rhein-Neckar LöwenJannick Green, SC Magdeburg

Fløjspillere:

Lasse Svan Hansen, SG Flensburg-HandewittHans Lindberg, HSV HamburgCasper U. Mortensen, SønderjyskeAnders Eggert, SG Flensburg-Handewitt

Stregspillere:

Rene Toft Hansen, THW KielHenrik Toft Hansen, HSV HamburgJesper Nøddesbo, FC Barcelona

Playmakere:

Bo Spellerberg, KIF Kolding KøbenhavnMads Mensah Larsen, Rhein-Neckar LöwenMorten Olsen, St. Raphael Var

Bagspillere:

Mikkel Hansen, PSG Handball ParisNikolaj Markussen, Skjern HåndboldMichael Damgaard, Team Tvis HolstebroHenrik Møllgaard, Skjern HåndboldMads Christiansen, Bjerringbro-SilkeborgKasper Søndergaard, Skjern Håndbold

Forsvarsspiller:

Kasper Nielsen, Füchse Berlin