Tabte erstatningssag efter drab på kollega

Tidligere ansatte tabte civil retssag efter drabet på socialrådgiver Birthe Christiansen.

To tidligere ansatte i Holstebro Kommune har tabt en erstatningssag, som de havde anlagt mod kommunen i kølvandet på drabet på deres kollega, socialrådgiver Birthe Christiansen, i 2010.

De havde tilsammen krævet 725.000 kroner i erstatning for de psykiske mén, de pådrog sig efter drabet, men retten i Holstebro har nu afvist kravet. Det bekræfter både HK MidtVest og Holstebro Kommunes chefjurist Jesper Dürr over for tvmidtvest.dk.

 - Jeg kan ikke kommentere dommen, da jeg endnu ikke kender præmisserne, siger Lene Rasmussen, der er næstformand for HK Kommunal MidtVest.

Hun tilføjer, at HK nu overvejer, om sagen skal ankes til landsretten. 

Dræbt af 22 knivstik

Helle Bro, der er direktør for personale, social, sundhed og arbejdsmarked, er tilfreds med, at sagen nu bliver afsluttet. 

- Vi er tilfredse med at der nu er truffet en afgørelse, hvor det er rettens vurdering at Holstebro kommune med den viden, der var tilgængelig i den konkrete situation ikke havde anledning til at håndtere situationen anderledes end vi gjorde. 

- Det var en svær situation for alle involverede og jeg håber, at vi nu kan sætte et punktum, siger Helle Bro. 

Birthe Christiansen blev den 27. januar 2010 dræbt af 22 knivstik foran det kommunale Jobcenter i Holstebro. En somalisk mand blev senere dømt for drabet. Han var tilsyneladende utilfreds med den behandling, han havde fået på Jobcentret, hvor Birthe Christiansen var socialrådgiver.

Flere af centrets ansatte var sygemeldt efter drabet. De to, der nu har tabt den civile retssag, arbejder ikke længere i kommunen.

 

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.