Susanne Thiim bliver socialdemokrat

Byrådsmedlem i Holstebro Kommune og folketingskandidat Susanne Thiim forlader Dansk Folkeparti, og slutter sig i stedet til Socialdemokraterne. Dermed har 'rød blok' nu flertal i Holstebro Kommunes byråd

Oprindeligt havde Susanne Thiim besluttet sig for, ikke at genopstille ved næste kommunalvalg:

- Men jeg kunne ikke undvære mit arbejde i byrådet, så derfor har jeg valgt at genopstille, men jeg havde det sådan med mig selv, at det skulle være for et andet parti, siger hun.

Har ændret sig

Beslutningen om at skifte parti sker ifølge Susanne Thiim fordi, hun med tiden har ændret sig personligt og ideologisk, så hun nu føler et større tilhørsforhold til venstrefløjen end til højrefløjen.

- Det har været en lang proces. Det er ikke noget, der er kommet fra den ene dag til den anden. Det er muligheden, for at komme til at blive en del af en større gruppe, og få mere sparring, der får mig til at skifte. Og så er jeg begyndt at læse til lærer og det har udviklet mig. Vi ændrer os alle, og det tager jeg konsekvensen af, siger Susanne Thiim

Ikke stor forskel

Selvom Dansk Folkeparti tilhører højrefløjen, og Socialdemokraterne tilhører venstrefløjen, mener Susanne Thiim ikke, at skiftet er et stort spring:

- På mange områder er Dansk Folkeparti ligeså rødt som Socialdemokraterne. Områder som skolepolitik og institutioner står mit hjerte nært, og det er vi næsten enige om. Jeg har snakket med H. C. Østerby, og vi er 100 % enige om, hvad der skal ske på det område, fortæller Susanne Thiim.

'Rød blok' har flertal

Med Susanne Thiims skifte er 'rød blok' gået fra 13 til 14 mandater i byrådet, og det er dermed nu venstrefløjen, der sidder på flertallet i Holstebro Kommune.

Men ifølge Susanne Thiim har borgmesteren lovet hende, at der fortsat skal laves 'brede' aftaler i byrådet i samme omfang som før.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.