Superligatræner melder afbud - sønnen skal konfirmeres

Thomas Thomasberg prioriterer familien, når sønnens konfirmation falder sammen med en kamp mod FC København.

Når superligaklubben Randers FC på søndag møder FC København, vil holdets cheftræner Thomas Thomasberg ikke være at finde på sidelinjen.

Thomasberg, der bor i Holstebro, har meldt afbud til kampen, fordi hans søn Lukas skal konfirmeres. Og det var ikke nogen svær beslutning at prioritere familien, understreger han.

- Det her sker kun en gang i livet, så jeg har slet ikke været i tvivl. Hvis jeg tog afsted, ville mine tanker være et andet sted, fordi jeg ville føle, at jeg stod et sted, hvor jeg ikke skulle være. Jeg har prøvet at blive fyret et par gange i min karriere, og der var jeg glad for, at familien stod der, da jeg kom hjem. Så det har været en let beslutning, fortæller Thomas Thomasberg til TV MIDTVEST.

Den passionerede fodboldtræner har tre børn, men han stod ikke over for samme valg, da de to ældste skulle konfirmeres. Det skete ikke på kampdage, men beslutningen ville være den samme som nu, hvis det havde været tilfældet.

Thomasberg erkender, at det bliver specielt ikke at være til stede under kampen, men han har prøvet det før. For halvandet år siden missede han to Randers-kampe på grund af corona. 

Kampen kører på en skærm i baggrunden

Det bliver holdets assistenttræner, der får ansvaret under FCK-kampen, men Thomasberg vil være med i alle forberedelser bortset fra den sidste peptalk. 

- Nu har jeg arbejdet sammen med staben i næsten fire år, så de kender godt min tankegang. Og så kan det jo rent faktisk også tænkes, at de kommer med nogle endnu bedre forslag, end jeg ville komme med, konstaterer han.

Kampen er programsat til klokken 16, og Thomas Thomasberg regner med, at festen på det tidspunkt er så fremskredet, at kampen kommer til at køre på en skærm i baggrunden - uden at det skal tage al fokus fra festen. 

Dagens hovedperson er ifølge faderen også meget interesseret i fodbold og følger Randers FC tæt, så han vil formentlig betragte det som en ekstra gave, hvis kronjyderne formår at tage point fra superligaens tophold.

Thomas Thomasberg har været træner i Randers FC siden 2018. Han har tidligere været træner i blandt andet FC Midtjylland og Hobro.