Strandingsmuseum: Millioner på vej til udbygning

A.P. Møller Fonden går aktivt ind i udbygning og forandring af Strandingsmuseum St. George i Thorsminde. Nu går et arkitektfirma i gang med at tegne de første skitser til fremtidens vestkystattraktion.

A.P. Møller Fonden har sagt ja til at støtte udbygningen af Strandingsmuseet St. George i Thorsminde.

Efter længere forhandlinger har Holstebro Kommune og De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune fået tilsagn fra direktøren for "A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal" om, at fonden går ind i udviklingen af museet. Det skriver Holstebro Kommune i en pressemeddelese lørdag.

- Det er en glæde og fornøjelse, at arbejdet med strandingsmuseets fremtid med fondens involvering nu runder en afgørende milepæl, siger kommunaldirektør Lars Møller.

Stort millionbeløb

Det ligger endnu ikke fast, hvor stor beløb, der er tale om. Det bliver først endeligt aftalt, når projektet har taget mere konkret form, fortæller kommunaldirektør i Holstebro Kommune. Der er dog tale om et stort millionbeløb, erfarer TV MIDTVEST.

Der er allerede udpeget et arktitektfirma, som nu går igang med at udarbejde skitseforslag til strandingsmuseets forandring og udbygning. Den opgave er tilfaldet arkitektfirmaet Frank Maali & Gemma Lalanda. 

Holstebro Kommune havde den glædelige nyheden med på et borgermøde hos Thorsminde Borgerforening, lørdag aften.

Ny turistmagnet

Strandingsmuseet Sct. George i Thorsminde har længe været på jagt efter finansiering til en stor tilbygning til museet. Her skal der bl.a. skabes plads til at fortælle om Jyllandsslaget og andre søslag under første verdenskrig.

Det er håbet, at den nye tilbygningen kan trække turisterne i stort antal til vestkysten.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Kultur.