Stranden skal sikres

Drukneulykken i Thorsminde i går har sat sine spor hos de lokale i byen. Nu kræver de, at der bliver gjort noget ved sikkerheden på stranden

200709_thorsmindestrand.jpg

Der skal flere advarselsskilte på stranden ved Thorsminde. Det kræver de lokale, efter to personer i går mistede livet i en drukneulykke. Det er den voldsomme understrøm, der gør stranden ved Thorsminde særligt farlig. Og det er turister, der ikke kender stranden godt, ikke klar over, mener Bo Pathuel, der er sommerhusejer i Thorsminde og tidligere elitesvømmer.

 

- Det vil selvfølgelig ikke være særligt kønt at have dem til at stå hernede, men man kan sige, at hvis sådan et skilt kan være med til at redde bare et liv her langs den jyske vestkyst, så har det måske været det værd, siger Bo Pathuel.

 

Otte i livsfare på to uger

 

De sidste 14 dage har otte mennesker været i livsfare ud for Thorsminde Strand. Derfor håber de lokale også, at Holstebro Kommune vil sætte et bemandet livreddertårn op på stranden for at undgå ulykkerne.

- Det er jo klart, at et livreddertårn er en hurtig hjælp til en situation som i går, og tid er en essentiel faktor, når de her situationer opstår. Det er sekunder eller meget få minutter, der skiller liv og død, forklarer Bo Pathuel, som selv har måttet redde sin søn ind på land, efter han blev fanget i stærk strøm.

 

I 2007 søgte Hostebro Kommune midler hos TrygFonden til et livreddertårn på Thorsminde Strand, men de fik afslag. Nu overvejer kommunen at betale af egen lomme på grund af gårsdagens tragiske hændelse. Et livreddertårn koster cirka 400.000 kroner årligt, og så er det bemandet 8 uger om året.