Stort strømsvigt: Op imod 50.000 ramt

En stor strømafbrydelse har mandag ramt Holstebro og omegn.

En stor strømafbrydelse har mandag ramt Holstebro og omegn efter en fejl på transformerstationen Idomlund sydøst for Holstebro. Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

Store dele af Holstebro, Struer og Lemvig var uden strøm i 17 minutter fra klokken ca. 12.30. Det oplyser Energinet til TV MIDTVEST. 

Teknisk chef hos energiselskabet NOE, Per Strøm, vurderer over for TV MIDTVEST, at det drejer sig om mange tusinde husstande, der har været ramt af strømafbrydelsen. 

- 30.000-40.000 kunder har i hvert fald været ramt. Måske op til 50.000, fortæller han. 

Energinet.dk fortæller, at fejlen skyldes en teknisk fejl på en 150 kV-transformator på højspændingsstationen Idomlund uden for Holstebro.

- Vi har endnu ikke klarlagt, hvad der har forårsaget den tekniske fejl, men det arbejder vi på. Vi kan heller ikke give et præcist tal på, hvor mange der har været ramt, fortæller kommunikationskonsulent Karin Tronbech Hansen fra Energinet. 

Der var ingen strøm i lyskrydsene i Holstebro og omegn i 17 minutter først på eftermiddagen. Foto: Christian Fomsgaard, TV MIDTVEST

Om Energinet

  • Energinet er en selvstændig offentlig virksomhed under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.
  • Virksomheden ejer og udvikler el- og gasnet i Danmark for at indpasse mere vedvarende energi, opretholde forsyningssikkerhed og sikre lige markedsadgang til nettene.

Læs også Strømsvigt: Derfor var strømmen pludselig væk