Stort kentauer-show har indtaget Holstebro: Skuespiller og hest smelter sammen

Odin Teatret laver en stribe hesteforestillinger sammen med det franske teater Théâtre du Centaure.

Skuespiller Julia Varley smelter sammen med sin hest under forestillingerne i Holstebro. Foto: Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Hvis du kan dine fabeldyr, så er du med garanti stødt på kentauren på et tidspunkt.

Ellers kan du i hvert fald stifte bekendtskab med væsnet, der er halv hest og halvt menneske, på torvet i Holstebro i disse dage.

Torvet er nemlig blevet indtaget af både heste og skuespillere fra Odin Teatret, der sammen med det franske teater Théâtre du Centaure øver sig i en lang række forestillinger.

Sådan ser det ud, når menneske og hest bliver til et. Det skal forestille fabeldyret kentauren. Foto: Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

- Under forestillingerne har man virkelig fornemmelsen af, at hest og skuespiller smelter sammen til ét væsen. Det bliver virkelig til en kentaur, og det er fascinerende, siger Julia Varley, der er skuespiller fra Odin Teatret.

Svært at finde hestens rytme

Heste og skuespillere kan man opleve i Holstebro frem til den 6. juni, hvor forestillingen ’De Tre Aldre’ spilles.

Under en af scenerne skal Julia Varley 'fødes' ud af en hest. Foto: Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Og det kræver masser af træning at få tingene til at lykkes. For det er absolut ikke let at lave teater, når fire heste er med på rollelisten.

- Én ting er at lave en forestilling, hvor man ridder på hesten. En anden ting er, at skulle have hestens hale over sig. Det handler om at sætte det sammen som skuespiller og samtidig have et forhold til hesten. Det er en udfordring, forklarer Julia Varley.

- Man skal finde hestens rytme. En skuespiller kan gentage en scene mange gange, men en hest gider ikke mere efter to-tre gange. Det er ikke altid, man kan få hesten til at gøre, som man selv vil, og derfor er det vigtigt at følge hestens rytme, lyder det.

Det er anden gang det franske teater lægger vejen forbi Holstebro.