Storm på vej: Holstebro i fare for at blive oversvømmet igen

Med den storm, der er på vej, kommer der også regn, så i Holstebro gør de alt, hvad de kan, for at sikre byen.

Natten mellem lørdag og søndag rammer et kraftigt blæsevejr igen Midt- og Vestjylland. Det giver udfordringer flere steder, men især i Holstebro holder de lige nu vejret. Det er nemlig altafgørende for byen, hvor meget nedbør, der kommer med stormvejret.

- Der er et helt opland til Storeå, som fører vand hertil på en gang. Og det kan blive kritisk for midtbyen i Holstebro, siger Torben Mølgaard, der er natur- og miljøchef i Holstebro Kommune.

Kommune har brugt de seneste dage på at tømme så meget vand ud af Vandkraftsøen, som muligt.

- Det har set kritisk ud, og det har gjort, at vi har sørget for at reducere vandmængden over de seneste dage, hvor der har været tørvejr, og nu har vi en kapacitet at gøre med hen over weekenden, siger Torben Mølgaard.

Derfor er natur- og miljøchefen også fortrøstningsfuld, da de nu har plads 400.000 kubikmeter vand i Vandkraftsøen.

Skal have plads til 4,5 millioner kubikmeter vand

Oversvømmelser i Holstebro er et tilbagevendende problem, og hvis det skal løses på lang sigt, er der brug for endnu mere plads til vandet.

- Vi har brug for 4,5 millioner kubikmeter opmagasineringskapacitet. Og det er det projekt, vi arbejder på, hvor vi kan håndtere ti gange den vandmængde, som vi kan i Vandkraftsøen.  

Hele dagen har de i Holstebro Kommune holdt øje med regnvejrsprognoserne.

- Det ser heldigvis ud til, at det bliver mindre end, hvad de havde forudsagt tidligere på ugen, og dermed er vurderingen lige nu, at det ikke bliver så slemt som frygtet, siger Torben Mølgaard.

 
TV MIDTVEST (video)

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Vejr.