Store oversvømmelser ved Storå: Hvad sker der, nu hvor vandet har trukket sig tilbage?

I februar gik Storå langt over sine breder. Nu lover kommunen, at de arbejder på løsninger, så borgerne i Holstebro kan ånde lettet op.

Den seneste uge har midt- og vestjyderne igen stiftet bekendtskab med solen, da foråret er væltet ind over landsdelen.

En af dem, der har været ekstra glade for se solen er husejer i Holstebro Jan Gyrup. For tilbage i februar stod vandet så højt i hans have, at han måtte pumpe på livet løs for at undgå vand i kælderen. 

Men selvom hans græsplæne nu er tør, så er vandet ikke glemt. Så nu håber han, at der kan findes en løsning, så det ikke sker igen.

- Jeg tror, der skal en større løsning til, før man kan sikre sig nogenlunde 100 procent. Man kan selvfølgelig rense op, og det hjælper også i langt de flest tilfælde, men jeg tror, den bedste løsning er at få det lavet en gang for alle, siger han.

Jan Dyrup har derfor meldt sig ind i en forening, der vil presse kommunen til at finde en løsning. 

Kommunen er igang

Den store løsning, Jan Gyrup håber på, er en dæmning, som kommunen vil etablere øst for Holstebro for at undgå oversvømmelser i midtbyen. Der går dog cirka tre år, før den kan stå klar.

Det betyder dog ikke, at kommunen ligger på den lade side, selvom solen skinner og de ansatte arbejder hjemmefra på grund af coronavirussen, fortæller natur- og miljøchef i Holstebro Kommune, Torben Mølgaard.

- Vi arbejder selvfølgelig videre på fuld tryk og er i dialog med de lodsejere, vi skal have aftaler med for at lave naturkompenserende foranstalninger her i Ådalen, siger han.

quoteVi kan ikke rense Storå op og så ikke have et problem. Vi er åbne overfor at åbne op og snakke om alting, men vi er mest af alt fokuserede på, at de ting, vi gør, de skal gøre en forskel og ikke se bare ud som om, vi gør noget

Torben Mølgaard, natur- og miljøchef, Holstebro Kommune

Han fortæller, at kommunen vil se på flere løsninger, der kan hjælpe på oversvømmelserne fremover.

- Vi kan ikke rense Storå op og så ikke have et problem. Vi er åbne overfor at åbne op og snakke om alting, men vi er mest af alt fokuserede på, at de ting, vi gør, de skal gøre en forskel og ikke se bare ud som om, vi gør noget, forklarer Torben Mølgaard.

Jan Dyrup fortæller, at han stadigvæk har pumperne klar, til hvis vandet kommer igen.

- Det har jeg da. Men jeg vil da helst være fri for at bruge dem. Det er lige spændende nok, synes jeg.

 

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Miljø.