Store bødekrav i arbejdsulykke-sag

Anklageren kræver 100.000 og 80.000 kroner i bøde til virksomhed og vognmand i sagen fra minkfoder centralen i Holstebro.

Retten i Holstebro fortsatte i dag behandlingen af sagen om arbejdsulykken på Minkfodercentralen i Holstebro, hvor den 41-årige chauffør Carsten Jensen i september 2009 mistede livet i en arbejdsulykke.

Både minkfodercentralen og chaufførens arbejdsgiver, vognmandsfirmaet Marius Pedersen, er tiltalt i sagen, og senioranklager Annette Møller-Sørensen fremsatte i dag bødekrav på henholdsvis 100.000 og 80.000 kroner. Hun mener begge bærer ansvaret.

De to firmaer nægter sig skyldige. Der falder dom i sagen fredag den 2. marts.

Anklageren kræver bøder på 80.000 og 100.000 kroner efter dødsulykke ved minkfodercentralen i Holstebro.

- På Minkfodercentralen har man ikke haft styr på, hvad man havde af farlige stoffer, og hvor de blev opbevaret.  De burde også have oplyst chaufføren om, at der der også var myresyre. Dermed har de ikke udvist tilstrækkelig forsigtighed, lød anklagerens argumentation i dagens procedure.

Begge har ansvar

Og heller ikke chaufførens arbejdsgiver bør gå ram forbi. Anklageren kræver en bødedom på 80.000 kroner:

- Først bagefter har de indskærpet, at de ansatte ikke må tage chancer.  Det er virksomhedens opgave at sørge for, at de folk, der skal rådgive om det her, har de rigtige kompetencer til det, og det mener vi ikke har været tilfældet i denne sag, lød vurderingen.

Kemisk reaktion dræbte ham

Carsten Jensen omkom, da han skulle hente kemisk affald her på minkfodercentralen i Holstebro. Affaldet skulle sendes til destruktion, men da der var tale om to forskellige slags syrer, der ikke måtte blandes, udviklede der sig giftige dampe.

Se gårdsdagens omtale af sagen her

Se indslag fra i søndags om sagen her: