Stor svindelsag mod direktør begynder

En stor sag om svindel med skat og moms mod en vestjysk direktør begyndte mandag ved retten i Holstebro.

En vestjysk direktør er tiltalt for at have svindlet med moms, skat og sorte lønninger for adskillige millioner kr. i sit firma. Sagen begyndte ved retten i Holstebro mandag skriver fagbladet 3F.

Direktøren forsøgte ved sagens begyndelse forgæves at få afsat sagens retsformand. Det gjorde han, fordi hun er gift med en anden dommer, der tidligere har dømt ham, og hvor han følte sig urimelig behandlet.

Anklager Ulrik Panduro afslørede i retten, at den store sag begyndte ved en tilfældighed. En af virksomhedens firmabiler blev blitzet i Nordjylland i en fartkontrol, hvor den kørte 152 km i timen.

Politiet skulle så efterforske, hvem der kørte bilen. En politimand undrede sig, da han så, at direktøren øjensynligt havde boet i udlandet i mange år. Han var stødt på ham flere gange, blandt andet ved forkyndelse af retssager.

Anklageren fortalte, at beviserne mod ham er fundet blandt andet med telefonaflytning af samtaler med direktøren. Anklagemyndigheden vil blandt andet have frataget revisoren retten til at drive revisionsfirma.

I retten blev det oplyst, at tre af direktørens fire selskaber er gået konkurs. Der afsiges efter planen dom 22. april.

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.