Stor interesse for musikauktion

Auktionshuset i Holstebro var fyldt til bristepunktet, da salget af Alfred Christensens konkursbo lørdag formiddag gik i gang

Over 1.500 gæster havde taget plads i auktionshallen, for at byde på de mange instrumenter - og det er ny rekord.

- Vi har aldrig nogensinde haft så mange besøgende til en auktion. Det er fuldstændig overvældende, fortæller Hans Jørgen Eriksen, der er leder af Holstebro Auktioner.

Historisk forretning

I april gik den legendariske musikforretning Alfred Christensen i Holstebro konkurs, og man har siden opgivet at rekonstruere selskabet. Derfor bliver alle forretningens over 1.000 musikinstrumenter i denne weekend solgt på auktion.

Lørdag var det blandt andet blæseinstrumenterne, violinerne, de akustiske guitarer og harmonikaerne, der kom under hammeren.

Hovedattraktionen var et Petrof-flygel - vurderet til 132.000 kroner. På auktionen blev det solgt for 58.000 kroner.

Lille Palle kom på besøg

Blandt de mange besøgende var blandt andet musikeren Lille Palle, der kom for at købe harmonikaer.

Da auktionslederen spottede ham blandt gæsterne, blev han dog også overtalt til at give et nummer oppe på scenen.

- Der er meget trist, at Alfred Christensens musikforretning er gået konkurs. Jeg har selv spillet med Alfred Christensen engang, og har tit fået ordnet mine instrumenter i hans værksted. Og det er sgu' vemodigt, at det ikke er der mere, siger han.

Auktionen fortsætter i morgen, hvor blandt andet el-guitarerne, trommerne og hele Alfred Christensens enorme reservedelslager skal sælges.