Stor hæder til Mr. Showbiz: - Han betyder utroligt meget for byen

​Ernst Trillingsgaard fik i dag en kæmpe overraskelse. Teaterpladsen i Holstebro bliver nu til Trillingsgaards Plads.

- Alle kender Maren og ved, hvad hun er for Holstebro. Det samme var Ernst. Han kom hertil som en ung gut, og han fik kørt Holstebro op til et af de førende kulturhuse i provinsen. Han var for eksempel den første, der formåede at få Dirch Passer til provinsen – til Holstebro, fortæller en glad HC Østerby.

Holstebro-borgmesteren har også god grund til at være glad, for han har lige gjort et andet menneske meget rørt.

Det menneske er en af de helt store personligheder i Holstebros kulturhistorie. Nemlig showbizz-manden Ernst Trillingsgaard, hvis hjerte altid har banket for netop kulturlivet.

En reception i Aalborg i dag markerede, at Ernst Trillingsgaard, efter mere end 50 års virke, nu går på pension. I 20 år fra 1965 til 1985 var han direktør i Holstebro Hallen. Efterfølgende har han været direktør i Aalborg Kongres- og Kulturcenter.

Skulle have gade, når han døde

Oprindeligt var planen, at Ernst Trillingsgaard skulle have en gade, når han ikke længere var her.

Det havde han på papir, for tilbage i 1990 fik han et diplom af det daværende byråd, hvor der stod, at man ikke kunne opkalde gader efter nulevende, men den dag hvor han ikke længere skulle være på jorden, så ville han få en vej.

- Da vi hørte, at han skulle på pension, tænkte vi: Hvorfor skal vi vente? Vi håber han lever mange år endnu, så vi blev enige om at opkalde en plads efter ham lige foran musikteateret, fortæller HC Østerby.

Den nye Trillingsgaards Plads er pladsen lige foran Musikteateret, der normalt er kendt som Teaterpladsen.

Borgmesteren vil ikke svare præcist på, hvor stor man skal være, før man får en plads opkaldt efter sig, men Ernst Trillingsgaard er i hvert fald stor nok.

- Da Ernst så skiltet og sagde ”puha, nu bliver jeg rørt”, da kunne jeg mærke, at vi havde gjort det rigtige. Jeg kan ikke sige dig, hvor meget man skal betyde, men han betyder det.

Det er endnu ikke på plads, hvornår pladsen skal indvies. 

UGENS GÆST: Ernst Trillingsgaard

TV MIDTVEST har fornyligt lavet af portræt af Ernst Trillingsgaard. Se hele programmet ved at klikke på linket herover.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Kultur.