Stor glæde over nye uddannelser til landsdelen

Kommuner venter i spænding på regeringens udflytning af uddannelser og arbejdspladser. Men to kommuner kan allerede glæde sig over nye uddannelser.

Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

I dag venter mange borgmestre i spænding for at høre, om udflytningen af statslige arbejdspladser får betydning for netop deres kommune.

Læs også Flere uddannelser i provinsen: - Det her kan virkelig rykke

To midt- og vestjyske borgmestre, der allerede kan glæde sig, er Holstebro Kommunes borgmester, H.C. Østerby (S), og Ringkøbing-Skjern Kommunes borgmester, Hans Østergaard (V). Det er nemlig allerede blevet offentliggjort, at to uddannelser bliver flyttet til henholdsvis Holstebro og Skjern.

Det drejer sig om uddannelsen diplomingeniør, som flyttes til Holstebro, og uddannelsen markedsføringsøkonom, som flyttes til Skjern.

Vi imødeser alt, hvad der kommer af uddannelse til regionen som rigtigt positivt.

Morten Madsen, HR-chef, Valdemar Birn.

Og den nye uddannelse i Skjern vækker glæde på borgmesterkontoret i Ringkøbing.

- Det synes jeg selvfølgelig rigtigt godt om. Det har været et brændende ønske i mange år, og vi har arbejdet for at få uddannelser til vores område i lige så mange år, siger Hans Østergaard.

Til fordel for erhvervslivet

Også i Holstebro er glæden stor over nyheden om en ny uddannelse, diplomingeniøruddannelsen, i området. Især hos erhvervslivet. Hos støberiet Valdemar Birn i Holstebro håber de, at den nye uddannelse kan betyde ekstra arbejdskraft til virksomheden.

Læs også Region Midtjylland får flest statslige arbejdspladser: - Fordelingen er skæv

- Vi kan bruge uddannelsen til flere optimeringsmuligheder i virksomheden. Vores udfordring er, både inden for det støberitekniske, men også indenfor det produktionstekniske, at tiltrække de kvalificerede medarbejdere, vi skal bruge. Så vi håber på en yderligere kanal ind i virksomheden, siger HR-chef hos Valdemar Birn, Morten Madsen.

Og lige netop en ingeniøruddannelse er som en appelsin i turbanen for støberivirksomheden. 

- Vi har løbende brug for flere ingeniører, fordi vores kunder stiller større og større krav til det produktionstekniske og det støberitekniske. Og vi har oplevet, at vi ikke har kunnet få den arbejdskraft i Danmark, så derfor har vores blik været rettet mod hele verden. Så vi imødeser alt, hvad der kommer af uddannelse til regionen som rigtigt positivt, siger Morten Madsen.

Regeringen fremlægger den samlede udflytningsplan onsdag klokken 13. 

00:51

Morten Madsen er HR-chef ved virksomheden Valdemar Birn. De glæder sig over, at en diplomingeniøruddannelse kommer til Holstebro. 

Luk video
01:08

Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard, er glad for, at der kommer en ny uddannelse til kommunen. 

Luk video