Stor demo mod skolebesparelser

Tirsdag aften var ca. 400 vrede skoleelever og deres forældre mødt op på rådhuset i Holstebro for at demonstrere mod de massive besparelser, der er på vej på skoleområdet i kommunen.

Bannere, slagråb og kampsange mødte byrådsmedlemmerne i Holstebro, da de tirdag aften entrerede rådhuset til byrådsmøde. Mere end 400 vrede elever og forældre var mødt frem for at vise deres utilfredshed med den sparerunde, der kommer til at koste mange af kommunens lærere deres arbejde.

- Jeg er rigtig glad for fremmødet. Jeg synes virkelig, der er kommet mange. Vi er mellem 400 og 500 og det er jeg rigtig stolt af. Jeg synes virkelig, vi har fået et godt samarbejde med alle skolerne i kommunen, siger elevrådsformand på Birkelundskolen og initiativtager til elevernes demonstration, Mark Geertsen Bro, der går i 8. klasse.  

Besparelserne kommer efter en budgetoverskridelse i 2015. Overskridelsen får kommunen til at gennemføre besparelser på 22 millioner kroner på skoleområdet over en 2-årig periode.  

Da kommunen meldte de massive besparelser ud i midten af september vakte det vrede hos både lærere og forældre.

- Holstebro er en af de kommuner, der bruger allerfærrest penge pr. elev i Danmark. Derfor virker det helt vanvittigt at spare, når vi er så billige i forvejen. Det er helt grotesk, sagde Torben Voss, der er formand for Vestjysk Lærerforening, til TV MIDTVEST den 18. september.    

TV MIDTVESTs reporter var på rådhuset under demonstrationen: 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.