Stjal fra ældre i deres hjem: Lang fængselsstraf til serie-tyv

En 45-årig skal i fængsel i et år og ni måneder for en serie af tyverier hos ældre mennesker.

Retten i Holstebro afsagde torsdag dom i en sag mod en 45-årig mand, der begik målrettede tyverier mod en stribe ældre mennesker over hele landet. Dommen løv på et år og ni måneder fængsel for tyverierne, som retten dermed betegnede som grove. 

Ifølge anklageskriftet var den 45-årige tiltalt for i alt 29 forskellige forhold, men han endte med at blive dømt for i alt 19. 

- Nu skal vi selvfølgelig lige drøfte dommen, men umiddelbart er dommen i overensstemmelse med praksis, for den type sager, siger fuldmægtig og anklager i sagen for Midt- og Vestjyllands Politi, Michelle Munk Pedersen. 

Den 45-årige er ikke fra landsdelen, men sagen landede i retten i Holstebro, fordi de fleste af indbrudene hos ældre mennesker, var begået inden for politikredsens grænser. 

Det er Midt- og Vestjyllands Politi, der i samarbejde med Nordjyllands Politi har slået en klo i den 45-årige blandt andet ved hjælp af overvågningsbilleder.

Det siger loven om groft tyveri

Grov fremgangsmetode mod ældre ofre

Den 45-årige har snydt og bestjålet ældre mennesker i deres hjem. Fremgangsmetoden i indbrudssagerne har været enslydende. Manden har banket på døren hos ældre mennesker, og her har han fortalt beboerne en historie om, at der har været registreret en del indbrud i deres nabolag.

Under dække af at skulle inspicere, om sikkerheden hos de ældre mennesker er i orden, har han fået adgang til deres hjem. Her er det lykkes den 45-årige at få udpeget, hvor ofrene opbevarede deres værdier, hvorefter han har stjålet dem. 

Den 45-åriges fremgangsmetode i indbrudene var torsdag med til at skærpe straffen i dommen, forklarer Michelle Munk Pedersen. 

- Retten har lagt til grund, at indbrudene var grove, hvilket betyder, at han er dømt efter straffelovens paragraf 286§. Dels på grund af fremgangsmetoden, og dels på grund af de mennsker, det er gået ud over, siger Michelle Munk Pedersen. 

I alt er den 45-årige under de forskellige indbrud sluppet af sted med værdier for ca. 300.000 kroner. I de fleste tilfælde er der tale om rede penge, han har stjålet fra sine ofre. 

Den 45-årige, der ifølge anklageren i forvejen var straffet for lignende kriminalitet, har fået 14 dage til at overveje, om dommen skal ankes.